De 6 beste bestemmingen voor wilde dieren spotten

wildlife spotten

Het wordt steeds populairder: dieren spotten in het wild. Een springende groep dolfijnen, beren die zich laten fotograferen langs de waterkant of een olifant midden op de weg – het zijn juist die  momenten die nog lang bijblijven na een reis. En om wilde dieren te spotten hoef je lang niet altijd richting het Afrikaanse continent. We hebben de 6 beste bestemmingen op een rij gezet waar je naar hartenlust wilde dieren kunt bezichtigen!

Indonesië

De vele eilanden die Indonesië rijk is, staan bekend om de prachtige stranden en oerwouden. En deze eilanden hebben elk hun eigen unieke wildlife. Zo kun je op Bali de vele (brutale) apen bekijken in onder andere Monkey Forest en kun je op het nabijgelegen eiland Java de bijna uitgestorven Javaanse neushoorn bezoeken.

Op Sumatra en Borneo leven orang-oetans en in het Nationaal Park Komodo is het een hele ervaring om de grootste hagedis ter wereld te zien: de komodovaraan.

Antarctica

Een bestemming waar wat spaargeld voor nodig is, maar daarna wordt je rijkelijk beloond met spetterende landschappen, ijsschotsen die weerspiegelen in het water en unieke diersoorten. Op Antarctica leven 8 soorten pinguïns waaronder de grootste en zwaarste ter wereld – de keizerspinguïn. Onder water treffen we de vraatzuchtige zeeluipaard aan, verschillende zeehonden en de opmerkelijke zeeolifant.

Met wat geluk zie je een van de vele walvissoorten naar boven komen. Zo kun je hier de zuidkaper, bultrugwalvis, orka en verschillende dolfijnen aantreffen. Ook zwemt hier het grootste dier op aarde – de blauwe vinvis. Deze onderwaterreus wordt zo lang als 3 stadsbussen achter elkaar! Een heel bijzondere verschijning.

Finland en Lapland

In Finland en het Finse deel van Lapland kun je een heuse big five opzoeken: de Europese bruine beer, lynx, wolf, veelvraat en eland – de grootste hertensoort ter wereld. Beren kun je het beste spotten langs de Fins-Russische grens nabij Kuhmo.

Met name in Lapland kom je talloze rendieren tegen. Hoewel deze altijd eigendom zijn van bewoners en officieel dus geen wildlife kunt noemen, zijn ze toch geweldig om te fotograferen. Met het noorderlicht erbij is het witte sprookje in de taiga compleet.

Brazilië

In het groene Brazilië kun je kiezen tussen 2 enorme natuurgebieden: de Amazone en de Pantanal. Waar de Amazone meer regenwoud is, is de Pantanal ’s werelds grootste drasland. Beide gebieden hebben hun eigen diverse flora en fauna. Zo kun je in het Amazonegebied uitkijken naar kleurrijke papegaaien, de capibara en de jaguar maar ook grote spinnensoorten en apen.

De pantanal is het leefgebied van toekans, de luiaard en reuzenotters – maar ook diverse apensoorten en toekans. Een natuurtrip voor de durfal.

Zuid-Afrika

Tja, Zuid-Afrika – een must-see als je op safari wil. Niets ten nadele van de prachtige buurlanden – maar Zuid-Afrika heeft een unieke mix van groen in het zuiden en de droge savanne van het Krugerpark in het noorden.

Bij Kaapstad vind je onder andere het natuurpark van Kaap de Goede Hoop, waar je bavianen, struisvogels, zebra’s en schildpadden aantreft. Ook vlakbij Kaapstad bevindt zich het strand van  Boulder’s Beach. Hier kun je je vermaken tussen honderden zwartvoetpinguïns.

In het noorden ligt natuurlijk het bekendste park van Zuid-Afrika: het Krugerpark. De big five bestaat uit  de neushoorn, de panter of luipaard, olifant, buffel en de leeuw. En hopelijk kun je ze na deze prachtige reis allemaal afstrepen.

Canada

In het op één na grootste land ter wereld is het geweldig rondreizen. Canada wordt het drukst bezocht in het zuidwesten, nabij Vancouver. Hier ligt Vancouver Island waarvandaan je trips kunt boeken voor het spotten van grizzlyberen, orka’s, bultrugwalvissen en dolfijnen.

In de Rocky Mountains, in de parken Jasper en Banff – kun je de eland, lynx, bizon en wolf tegen het lijf lopen maar ook verschillende soorten herten, de veelvraat, marmot en niet te vergeten: de beren.

Ben je niet vies van wat kou, reis dan eens af naar het oosten. Nabij Churchill vind je de iconische beluga walvis waar je met een kayak naartoe kunt varen. Daarnaast leven er ijsberen die je vanaf enorme wagens op hoogte kunt bekijken! Simpelweg een topbestemming voor wildlife spotten!

Geef een reactie