Tips voor meer betrokkenheid onder werknemers

betrokken werknemers

Werknemers zijn erg belangrijk voor een organisatie. Ze nemen het werk op zich en zorgen ervoor dat een bepaalde identiteit naar buiten wordt gedragen. Als zij tevreden zijn met de organisatie en volledig achter het beleid staan, zal dit dus ook zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Best wel belangrijk dus! Maar hoe maak je werknemers nu precies betrokken en hoe zorg je ervoor dat dit ook zo blijft in de toekomst? Wij vertellen je hier graag meer over, lees dus snel verder!

Vertrouwen

Werknemers die je vertrouwt kun je voldoende verantwoordelijkheid geven. Dit is ook wat de werknemers zelf willen, eigenaarschap. Zo kunnen ze bewijzen dat ze het werk aankunnen en de verantwoordelijkheid kunnen dragen. Dit vertrouwen geeft ook aan dat je als werkgever het een en ander van ze verwacht. Als ze bereid zijn zich vol in te zetten, zal de betrokkenheid dus ook verhoogd worden. Je kunt de werknemers ook betrokken maken door middel van een

Service

Ten tweede is de service die werknemers naar buiten dragen ook erg belangrijk. Dit is namelijk een goede indicator voor de betrokkenheid onder werknemers. Als zij een goede service leveren en hun uiterste best doen om klanten goed te woord te staan, zullen zij zich meer betrokken voelen bij het bedrijf. Wil je huidige klanten meer betrokken maken? Overweeg dan eens de mogelijkheden van een loyaliteitsprogramma. Hiermee ga je de interactie aan met je klanten.

Coaching

Verder is coaching ook erg belangrijk. Goede managers zijn coaches en weten hoe ze moeten luisteren naar behoeftes. Ze ondersteunen de werknemers en geven feedback over wat er eventueel nog kan verbeteren. Op deze manier kunnen werknemers groeien en zichzelf steeds verder ontwikkelen. Het belang van positieve feedback is hierbij erg hoog. Als werknemers zich gewaardeerd voelen zullen ze zich ook meer inzetten voor het bedrijf. De opbouwende kritiek zorgt ervoor dat ze steeds het beste uit zichzelf zullen halen. Er zijn diverse trainingen en opleidingen om een goede coach te worden. Denk bijvoorbeeld aan TC Academy. Dit instituut leidt mensen op tot vakbekwame coaches en trainers.

Groeien

Als laatste willen we benadrukken dat je de betrokkenheid ook verhoogt als werknemers het gevoel hebben dat ze kunnen groeien binnen het bedrijf. Zo kunnen zij zich steeds meer uitdagen en weten ze dat ze niet voor altijd op dezelfde plek binnen het bedrijf hoeven te werken. Zo blijven ze gemotiveerd en betrokken bij het bedrijf.

Geef een reactie