De 6 voordelen van SCRUM werken

scrum is een manier van samenwerking

Bedrijven en organisaties kiezen tegenwoordig steeds vaker voor de Scrum methode. Dit komt omdat deze aanpak zich de afgelopen jaren in het bedrijfsleven flink heeft bewezen. Deze methode voor agile werken heeft dan ook vele voordelen. Lees hieronder de 6 grootste voordelen van werken volgens de scrum aanpak.

Voordeel 1. Snel schakelen

Met de scrum aanpak werk je met zogenoemde sprints en tijdens elke sprint wordt er een tussendoel bereikt. Het handige hiervan is dat je snel resultaat hebt en direct kan bijsturen tijdens het project. Zo wordt voorkomen dat er naderhand grote aanpassingen moeten worden gedaan.

Voordeel 2. Werken product per sprint

Een sprint bestaat uit twee weken en de bedoeling van de scrum methode is dat je elke sprint een werkend product oplevert dat direct getest kan worden. Zo heb je naar elke sprint een werkend product en kan je het proces precies bijsturen zoals je wilt.

Voordeel 3. Overzichtelijk

Zeker bij grootschalige en complexe projecten zorgt de scrum methode voor overzicht, waardoor het gehele project ook beter beheersbaar is. Dit komt onder andere doordat er wordt gewerkt in korte sprints.

Voordeel 4. Betrokkenheid

Zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer wordt bij een agile (scrum) aanpak nauw betrokken bij het gehele proces. Er wordt gewerkt met een multidisciplinair team, waarvan iedereen nauw betrokken is bij de planning en uitvoering van het project.

Voordeel 5. Duidelijk inzicht in voortgang

Dagelijks wordt er een zogenaamde “Daily Standup” gehouden. Tijdens dit moment gaan alle betrokken personen in overleg voor 10 minuten over de stand van zaken. Zo heeft niet alleen het team inzicht in de voortgang, maar ook de opdrachtgever.

Voordeel 6. Betere kwaliteit

De bovenstaande voordelen van de scrum methode zorgt uiteindelijk voor een eindproduct van betere kwaliteit. Ook zorgt deze werkmethode ervoor dat deadlines vaker worden gehaald.

Geef een reactie