De 6 voordelen van een zit sta bureau

voordelen zit sta bureau

Zit sta bureaus worden tegenwoordig steeds populairder. Uit onderzoek is gebleken dat het afwisselen van zittend en staand werken enorm veel voordelen kent. Wij hebben de belangrijke 6 voordelen om een zit sta bureau te gebruiken voor je op een rijtje gezet:

Voordeel 1: Minder last van lichamelijke klachten

Als je veel uren per dag zittend werkt dan is dat erg slecht voor je lichaam. Zeker als je niet beschikt over een ergonomische werkplek. Als je regelmatig last hebt van je rug, schouders en nek dan is het verstandig om een zit sta bureau te proberen. Het afwisselen van zittend en staand werken zorgt voor meer beweging en is dus erg gezond!

Voordeel 2: Verbrandt meer calorieën

De hele dag zitten is erg slecht voor je lichaam, maar je verbrandt er ook nog niet eens calorieën mee. Waardoor de kans op overgewicht groter is. Staand werken zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt en het helpt je op weg om overgewicht tegen te gaan.

Voordeel 3: Minder risico op chronische ziekten

Per definitie is zitten niet slecht, maar te veel zitten is wel erg slecht voor je. Als je per dag teveel zit dan gaat gaat dit gepaard met een verhoogde kans op onder anedere diabetes, hartfalen en kanker.

Voordeel 4: Meer energie

Als je de hele dag in een zithouding aan het werk bent dan heb je vaak last van vermoeidheid. Door het afwisselen van zittend en staand werken zorg je ervoor dat de bloedsomloop gestimuleerd blijft, waardoor er meer zuurstof naar de hersenen wordt toegevoerd. Dit zorgt voor meer energie tijdens je werkdag!

Voordeel 5: Verbeterde concentratie

Door de verbeterde bloedsomloop, zoals hierboven genoemd, kan je je ook beter concentreren. Het zuurstofrijke bloed zorgt voor een verbeterde concentratie en meer creativiteit.

Voordeel 6: Beter humeur

Mensen die werken aan een zit sta bureau voelen zich doorgaans energieker, blijer, minder gestrest en gezonder. Kortom, een beter humeur door een zit sta bureau aan te schaffen. Klinkt goed!

Geef een reactie