De 6 voordelen van een creditcard

betalen met creditcard

Het aanvragen van een creditcard

Waarom zou je een creditcard aanvragen? Maar waarom ook niet? De een ziet alle voordelen in van betalen met zo’n plastic betaalpas en de ander vind het wat overdreven. Toch heeft zo’n extra pasje erg veel voordelen en wordt dit tegenwoordig steeds populairder en gemakkelijker om er ook zo een aan te schaffen.

De creditcard wordt steeds populairder

Tegenwoordig heeft natuurlijk iedereen een stuk plastic in zijn zak of portemonnee, een pinpas. Snel een creditcard aanvragen is in dit moderne tijdperk ook niet lastig meer. Je kunt dit al online doen, zonder je huis te hoeven verlaten. Het aantal betalingen per creditcard blijft stijgen in Nederland, dit natuurlijk omdat steeds meer mensen er kennis van krijgen en er achter komen dat zo’n creditcard best wel handig is. Met een creditcard kan je wereldwijd betalen en de meeste van de aankopen met een creditcard worden standaard gedekt met een aankoopverzekering.

Waarom een creditcard?

Het geeft je een heerlijk gevoel toch, om een creditcard te kunnen overhandigen wanneer je een betaling wilt doen. En je ook nog eens geen zorgen hoeven maken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat, of je wel op een eenvoudige manier en zonder allerlei fratsen uit te hoeven halen gewoon kunt betalen wanneer dat nodig is. De beste creditcard van 2019 is volgens onderzoek de Visa Worldcard op dit moment. Maar wat zijn nou de hoofdredenen die jou doen inzien dat een creditcard toch wel erg handig is? Hier 6 redenen die jou kunnen overtuigen;

Achteraf kunnen betalen

Alle betalingen worden aan het einde van de maand pas van je rekening afgeschreven waardoor je altijd geld tot je beschikking hebt.

Wereldwijd kunnen betalen

Over de hele wereld kun je betalen met een creditcard, geen gedoe met een pinpas die je niet overal kunt gebruiken dus en ook niet met grote pakken geld in je zak over straat hoeven.

Veilig online kunnen shoppen

Aangezien je betalingen aan het einde van de maand pas worden afgeschreven is online shoppen erg veilig met een creditcard. Wanneer je bijvoorbeeld je bestelling niet binnenkrijgt of er is iets fout gegaan, kun je de betaling nog annuleren en raak je niet onnodig geld kwijt.

Gespreid kunnen betalen

Wanneer je iets aan wilt schaffen wat je niet in een keer kunt betalen kun je met de creditcard aanbieder afspraken maken en in termijnen betalen, gespreid dus. Vergeet niet, je betaald dan natuurlijk wel rente.

De klantenservice als aanspreekpunt

Wanneer je ergens niet uit komt, er iets onduidelijk is of als er een probleem is met je creditcard is er altijd een klantenservice die je hierbij helpt.

Gebruik als back-up

Een creditcard kun je altijd gebruiken. Wanneer je pinpas plots niet meer werkt of er niet genoeg geld meer op je rekening staat, heb je altijd nog de creditcard en dus altijd geld op zak in geval van nood.

Conclusie

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een creditcard vraag je natuurlijk niet iedere dag aan, dus hoe zou je weten hoe je dit moet aanpakken? Vandaag de dag kan iedereen vanaf +/- 18 jaar al een creditcard aanvragen en dit gebeurt in deze tijd ook steeds vaker.
Een creditcard is alleen maar prettig om te hebben als back-up of voor betalingen in het buitenland of als je eens een grote uitgave moet doen. Waarom zou je niet zo’n kaart aanvragen als je er recht op hebt en je het tegenwoordig al kunt aanvragen vanuit je luie stoel in huis.

Geef een reactie