De 6 rijkste mensen ter wereld

mensen met vermogen

Iedereen droomt er wel eens van hoe het is om miljonair, of zelfs miljardair te zijn. Helaas is dit voor weinigen weggelegd. Toch zijn er mensen verspreid over de hele wereld die een dusdanig groot vermogen hebben dat je je bijna afvraagd wat ze er mee doen. Het zijn vaak zakenmannen die rijk geworden zijn in de zakenwereld. Voor iedereen die ook droomt van financiele onafhakelijkheid, de top 6 van de rijkste mensen ter wereld.

6. Amancio Ortega – 70 miljard dollar

Ortega is de enige Europeaan in deze lijst. Met een geschat vermogen van 70 miljard dollar heeft hij de zaken goed voor elkaar. Hij verdiende hij voornamelijk in de mode-industrie. Als mede-eigenaar van grote kledingwinkels als Zara, Bershka en Pull&Bear behoort hij tot één van de grote in modeland.

5. Mark Zuckerberg – 71 miljard dollar

Met zijn 34 jaar is hij de jongste persoon in deze lijst. We kennen Mark als eigenaar van social media platform Facebook. Tijdens zijn studie in 2004 richtte hij Facebook op en vandaag de dag is het één van de grootste internetbedrijven ter wereld.

4. Bernard Arnault – 72 miljard dollar

Weer iemand uit de modeindustrie. Bernard Arnault is de oprichter van het exclusieve modemerk Louis Vuitton. Ook andere merken als Bulgari en Sephora behoren tot zijn eigendom. Al jaren zijn deze merken in begrip in de modewereld en Bernard Arnault is de drijvende kracht achter deze merken.

3. Waren Buffet – 84 miljard dollar

De oudste persoon in deze top 6 is de Amerikaan Warren Buffet. Geboren in 1930 en een grote geschiedenis als zakenman en investeerder. Is niet de grote man achter één bedrijf of één merk, maar investeert zijn vermogen in allerlei verschillende projecten. Zo investeert hij nog steeds in grote merken als Coca Cola en Gilette.

2. Bill Gates – 90 miljard dollar

Bill Gates is de oprichter van Microsoft, het bedrijf dat zich richt op ontwikkeling van software, hardware en internetzaken. Het bekendste product van Microsoft is misschien wel Windows, het besturingsysteem dat op een groot deel van alle computers over de hele wereld geinstalleerd is. Bill Gates staat er om bekend dat hij jaarlijks een deel van zijn vermogen geeft aan verschillende goede doelen.

1. Jeff Bezos – 112 miljard dollar

Eigenaar en oprichter van Amazon.com. Amazon werd door hem in 1994 opgericht en was in eerste instantie bedoeld om op het internet boeken te verkopen. Vandaag de dag is Amazon een platform waar je allerlei verschillende producten kunt kopen. In de Verenigde Staten van Amerika is Amazon (één van) de grootste webwinkels van het land. Jeff Bezos werd later nog eigenaar van de bekende krand The Washington Post.

Geef een reactie