De 6 populairste voetbalweddenschappen

voetbal

Wedden op voetbalwedstrijden is big business. Sportliefhebbers wereldwijd besteden jaarlijks miljoenen aan het enorme aanbod van sportweddenschappen, zowel online als bij wedkantoren. Eén van de meest aantrekkelijke aspecten van het wedden op voetbal is het grote aantal kansen en optiesdie de bookmakers aanbieden. Hieronder volgen de zes meest populaire voetbalweddenschappen die worden gebruikt bij het wedden op voetbalwedstrijden.

1. Three-way betting (de Toto weddenschap)

De meest gespeelde voetbalweddenschap is de “Toto” weddenschap. Vernoemd naar de enige aanbieder van voetbalweddenschappen in Nederland, de Toto. Het doel van deze weddenschap is simpel. Je voorspelt of één van de twee ploegen de wedstrijd wint, gelijk speelt of verliest.

2. Dubbele kans

De dubbele kans is een interessant alternatief voor de Toto. In plaats van al je geld op één specifiek resultaat in te zetten, kun je tegen een lagere prijs ook twee eindresultaten kiezen. Je kiest er dan voor dat de thuisspelende club wint/verliest, wint/gelijkspeelt of dat de uitspelende club wint/verliest of wint/gelijkspeelt. Meer kans, maar ook een lagere uitbetaling.

3. Under/Over weddenschappen

Stel je hebt geen idee wie een wedstrijd tussen twee gelijke tegenstanders gaat winnen. Je bent er wel vrij zeker van dat er veel doelpunten zullen gaan vallen. In dergelijke situaties is er niets beter dan Under/Over weddenschap. De bookmaker stelt van tevoren vast wat de noteringen worden voor de meer/minder weddenschappen. Dit zijn noteringen als meer/minder dan 0.5, 1, 1.5, 2 etc. Vallen er bijvoorbeeld meer dan 3 doelpunten in een wedstrijd en je kiest voor een weddenschap van Over 2.5 dan win je deze weddenschap. De Under/Over weddenschap kan betrekking hebben op doelpunten maar ook op corners, overtredingen of gele/rode kaarten.

4. Both teams to score

Both teams to score, wordt meestal afgekort tot BTTS. Als je BTTS speelt, heb je altijd maar twee mogelijkheden: ja of nee. Als je “ja” kiest, ga je ervanuit dat beide teams zullen scoren. Dit betekent dat je verliest als geen of slechts één van de teams scoort. Je wint als beide teams minstens één doelpunt scoren. Als je “nee” kiest, verlies je als beide teams minstens één doelpunt maken, terwijl jewint als slechts één van de twee teams scoort. Een 0-0-gelijkspel resulteert ook in een overwinning als je op “nee” wedt.

5. Handicap weddenschappen

Handicap weddenschappen komen van pas als het onderlinge krachtsverschil tussen twee teams eigenlijk te groot is. De kans dat de favoriet de wedstrijd wint wordt door de bookmakers zo hoog ingeschat dat de notering dermate laag is dat het niet interessant is om op in te zetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een noteringen van 1.10 tot 1.50. De handicap weddenschap biedt nu uitkomst want deze laat de favoriet met een virtuele achterstand (handicap) beginnen. Of deze laat de underdog met een virtuele voorsprong beginnen. ​Er zijn twee type handicap weddenschappen; de Aziatische handicap en de Europese handicap.De Aziatische handicap, ook bekend onder Asian Handicap, werkt ongeveer hetzelfde als Europese handicap, met één groot verschil: een gelijkspel telt hier niet mee. Een verdere uitleg van deze handicap weddenschappen overstijgt dit artikel. Lees hier verder als je meer wilt weten over de Asian Handicap.

6. Correcte Score

Inzetten op de correcte score is ongeveer hetzelfde als wedden op het eindresultaat. Alleen moet je nu iets specifieker zijn, namelijk de exacte uitslag voorspellen. Dit is nog altijd zeer populair onder gokkers. De meest voorkomende uitslagen zijn 1-0, 0-1, 2-1 of 1-2 en deze worden dan ook bij grote regelmaat ingezet. Nooit gemakkelijk maar als je het goed hebt, dan heb je ook gelijk een mooie winst.

Ben je op zoek naar meer populaire weddenschappen kijk dan op voetbalweddenschappen.com voor meer informatie over wedden op voetbal.​

Geef een reactie