De 6 populairste Google-zoekopdrachten in 2017

populaire zoekopdrachten google 2017

Men gebruikt Google tegenwoordig voor vrijwel alles. Het boeken van een hotel, het opzoeken van informatie, het bedenken van wat je vanavond moet eten en nog veel meer. In de statistieken van Google is goed af te leiden welke onderwerpen in Nederland ‘hot’ zijn. Hoe meer mensen er in Nederland over praten en hoe actueler het onderwerp is, des te meer zoekopdrachten ziet Google terug in haar resultaten. Google zette haar meest populaire zoekwoorden van 2017 onder elkaar en daarin kwamen de volgende 6 zoekopdrachten het meest naar boven. Staat jouw trendig topic er ook tussen?

1. Anne Faber

De verschrikkelijke vermissing van Anne Faber was in 2017 groot nieuws. Anne was enige tijd vermist waarna zij onder trieste omstandigheden is teruggevonden. Haar vermissing was lange tijd groot nieuws en het hele land leefde met haar mee.

2. Stemwijzer

In 2017 vonden er opnieuw Tweede Kamerverkiezingen plaats. Veel mensen gaan zich op het laatste moment verdiepen in de politiek en dat levert natuurlijk veel zoekopdrachten op. De stemwijzer is een tool die mensen helpt bij het maken van een keuze op wie zij gaan stemmen. In de weken voorafgaand aan de verkiezen werd hier enorm vaak op gezocht.

3. Patricia Paay

De grootste diva van Nederland kwam in 2017 nogal pijnlijk in het nieuws. Nogal intieme beelden van haar werden verspreid via internet en Whatsapp. De beelden die verspreid zijn hadden grote invloed op haar privéleven en lange tijd was het dan ook het gesprek van de dag. Ook op internet, getuige de enorme hoeveelheid zoekopdrachten op haar naam.

4. Abdelhak Nouri

De talenvolle voetballer van Ajax kreeg in de zomer van 2017 tijdens een voetbalwedstrijd een hartstilstand. Deze trieste gebeurtenis zorgde er voor dat hij ernstige en blijvende hersenschade opliep. Op familie, vrienden spelers en supporters maakten dit veel indruk, en lange tijd is de situatie door het hele land (en ver daarbuiten) intensief gevolgd.

5. Staatloterij Oudejaarstrekking

Iedereen droomt er van om aan het eind van het jaar miljonair te worden. Op menig feestje, in verschillende bedrijfskantines en op vele andere plekken in de Staatsloterij Oudejaarstrekking dan ook het gesprek van de dag. “Wat zou het mooi zijn, als..” is een veel gehoorde quote. Ook op internet gingen veel mensen op zoek naar informatie.

6. iPhone 8

Één van de nieuwe smartphones die Apple in 2017 op de markt bracht was de iPhone 8. Een splinternieuw toestel met natuurlijk weel veel nieuwe mogelijkheden. Je kunt de klok er op gelijk zetten dan bij het bekend maken van een nieuw toestel door Apple, er enorm veel mensen gaan zoeken naar wat dat toestel allemaal kan. Zo ook afgelopen jaar.

Geef een reactie