De 6 populairste biermerken in Nederland

heineken

In Nederland wordt relatief gezien veel bier gedronken. Een lekker koud biertje kun je drinken van verschillende bierbrouwerijen, die elk een eigen merk op de markt brengen. Sommigen houden van een lokaal biermerk, terwijl anderen voor de grote internationale biermerken kiezen. Wij zetten de 6 meest populaire biermerken in Nederland voor je op een rij.

1. Heineken

Heineken is het meest gedronken bier in Nederland. Het is niet alleen in Nederland erg populair, maar ook in een groot deel van de rest van de wereld. Heineken is internationaal bekend om haar bieren, dat oorspronkelijk uit Nederland komt. Met name in de Randstad, maar ook op veel plekken daarbuiten, is Heineken het meest gedronken bier. Bovendien staat het merk bekend om haar populaire alcoholvrije variant.

2. Hertog Jan

Het bier van Hertog Jan is ook zeer populair in Nederland. Dit biermerk is niet zo zeer populair in een bepaald deel van het land, maar op verschillende plekken van het land is Hertog Jan de populairste biersoort. Het van oorsprong Limburgse bier is al jaren een biermerk dat in de top 6 te vinden is.

3. Grolsch

Het bier van Grolsch dankt zijn naam aan de plek waar Grolsch voor het eerst gebrouwen werd, namelijk in Groenloo. Het bier is vooral erg populair in het oostelijke deel van het land, maar wordt ook daarbuiten veel gedronken. Een van de meest populaire producten van Grolsch is het bier in de bekende beugelfles.

4. Amstel

Amstel is een biermerk dat onderdeel is van Heineken, maar sinds lange tijd wel al een eigen koers vaart. In het begin werd dit bier vooral in en om Amsterdam gedronken, en vanuit daar is het aan populariteit gaan winnen. Het is dan ook niet gek dat Amstel met name in de provincie Noord-Holland het meest gedronken wordt.

5. Bavaria

Het bier van Bavaria wordt sinds jaar en dag al gebrouwen in het Brabantse Lieshout. Met name in de provincie Noord-Brabant is het bier van Bavaria in de karakteristieke blauwe kratjes erg populair. Bavaria brouwt niet alleen een lekker biertje, maar is ook erg actief op de markt van alcoholvrij bier en radlerbier.

6. Jupiler

De lijst van populaire biermerken wordt afgesloten door een echt Belgische biertje. Bier van het Merk Jupiler is al jaren erg populair in Nederland, waar het voornamelijk in de zuidelijke provincies erg veel gedronken wordt. Het bier van Jupiler wordt veelal verkocht in flesjes van 25 centiliter, iets kleiner dan de reguliere flesjes van de andere populaire merken. Die zijn vaak 33 centiliter groot.

Geef een reactie