De 6 populairste babynamen van 2017

Bekijk de populairste babynamen van 2017

In 2017 werden er in Nederland ongeveer 170.000 kinderen geboren met veel verschillende babynamen. Voor iedereen die een kind verwacht is één van de moeilijkste taken natuurlijk om een naam voor het kind te verzinnen. Voor zowel jongens als meisjes zijn er vele babynamen, maar hoe vind je nu de naam die jij het best bij je kind vind passen? De ene kindernaam is in Nederland populairder dan de andere. Daarom laten wij je de lijst zien met de 6 meest populaire babynamen voor zowel jongens als voor meisjes. Dit waren de meest voorkomende kindernamen die geboren zijn in 2017:

Populaire jongensnamen

1. Noah
2. Sem
3. Lucas
4. Finn
5. Daan
6. Levi

Populaire meisjesnamen

1. Emma
2. Tess
3. Sophie
4. Julia
5. Anne
6. Mila

Ben jij nou op zoek naar die ene hele originele babynaam die geen enkel ander kind heeft? Dan raden wij je aan om toch nog even verder te kijken dat dit lijstje, want ondanks dat dit erg mooie namen zijn, is de kans groot dat er vele andere kinderen zijn met dezelfde naam. Desondanks kan het zijn dat jij en je partner één van de namen die populair zijn ook helemaal geschikt vinden voor jullie kindje. Dat is dan ook het aller belangrijkste. Zo lang het gevoel goed is, zou het niet uit hoeven maken dat er meerdere kinderen in Nederland zijn met dezelfde naam.

Daarom zijn er tegenwoordig apps om op namen te komen. Je kunt samen met je partner allebei afzonderlijk deze app downloaden, waarna je zelf kunt aangeven bij heel veel namen of je het een leuke naam vindt op niet. De app gaat vervolgens kijken of er tussen jouw positieve reacties een match zit met de positieve reacties van je partner, waardoor er nieuwe voorstellen gedaan kunnen worden. Zo kun je wellicht makkelijker tot een leuke naam komen waar jullie allebei helemaal achter staan! De app heet Zwitsal Babynamen omdat Zwitsal de ontwikkelaar is van de app. Gaan jij en je partner het ook proberen?

Op tv en Netflix kun je ook de nodige kinderseries vinden. Wellicht is dat zelfs een leuke inspiratiebron voor leuke kindernamen. Al gaat het wat ver om je kind Brandweerman Sam of Woezel en Pip te noemen, maar ongetwijfeld vind je daar ook wat leuke namen!

Geef een reactie