De 6 nieuwe sporten op de Olympische Spelen van 2020

nieuwe sporten olympische spelen

Om de vier jaar worden er ergens op de wereld de Olympische Spelen gehouden. In 2020 is Tokio, de hoofdstad van Japan, de stad waar de Olympische Spelen gehouden worden. Net zoals alle voorgaande edities, zijn er altijd wel Spelen waarbij er nieuwe sporten op het programma staan die eerder niet op het programma stonden. Iedereen kent de bekende Olympische sporten atletiek, roeien en wielrennen, maar ook sporten die niet altijd bekend zijn bij het grote publiek worden uitgevoerd op de Spelen. Zo zijn luchtgeweerschieten, worstelen en kanovaren al een tijdje actief op de Spelen. Ook de komende edities kent weer nieuwe sporten die worden toegevoegd aan het programma. Bestaande sporten uiteraard, maar nog nooit als onderdeel van de Olympische Spelen. Wij laten je een overzicht zien van de 6 nieuwe sporten waarbij in 2020 ook Olympische medailles te winnen zijn.

Karate

Deze vechtsport is vroeger ontstaan in Japan, en daarom extra typerend voor deze Olympische Spelen. In Tokio zullen zowel mannen als vrouwen deze sport beoefenen. In Nederland niet de meest populaire sport, in Azië des te meer.

Honkbal

In Tokio zullen alleen de mannen het honkbal gaan doen. Deze sport is in Amerika al jaren een van de meest populaire sporten, maar de laatste jaren is de sport in Nederland ook in populariteit aan het groeien. Zeker na de WK-titel van Nederland in 2011 kreeg dit een enorme boost. Wellicht kansen voor Nederland op een medaille?

Softbal

Waar de mannen honkbal gaan spelen, zullen de vrouwen softbal gaan spelen. Een variant op honkbal, maar onder vrouwen wordt veel meer softbal beoefend. Daarom vond de organisatie het beter om softbal toe te voegen aan het programma.

Skateboarden

Over verschillende parcours kunnen de skateboarders zich laten zien, spektakel gegarandeerd. Snelheid, behendigheid en durf, deze sport heeft het allemaal. In 2020 mogen deze waaghalzen de strijd aangaan om de medailles.

Surfen

Er zijn al meerdere watersporten te zien op de waar wordt gestreden om de medailles, waarvan windsurfen er één is. De sport waar de Nederlander Dorian van Rijsselberghe regerend Olympisch kampioen is. Het surfen dat nu is toegevoegd aan het programma is echter surfen zonder zeil. Alleen op de plank. Ook dit is een echte aanrader voor televisiekijkers die houden van avontuurlijke sporten.

Sportklimmen

Niet de eerste sport waarvan je verwacht dat deze op de Spelen te zien zijn, maar de sport groeit wereldwijd enorm aan populariteit. Een sport voor echte krachtpatsers en mag daarom niet ontbreken, zo oordeelde het Olympisch Comité.

Geef een reactie