De 6 mooiste bezienswaardigheden van Rome

rome bezienswaardigheden

Rome is de hoofdstad van Italië. In het centrum van het land vind je deze prachtige stad waar je kunt genieten van veel bijzondere bezienswaardigheden. De basis van de Romeinse oudheid is in deze stad goed terug te zien, en is mede daardoor al jaren één van de grootste toeristische trekpleisters van Europa. Jaarlijks trekken veel mensen naar Rome voor bijvoorbeeld een stedentrip van een paar dagen. In een paar dagen kun je goed de tijd nemen om de mooiste plekken van de stad te bekijken. Wij zetten de 6 mooiste bezienswaardigheden van Rome voor je op een rijtje.

Colosseum

Misschien het wel meest iconische bouwwerk van de stad Rome is het Colosseum. In de Romeinse tijd is dit indrukwekkende bouwwerk neergezet om dienst te doen als stadion waar de gladiatoren tegen elkaar konden vechten. Het werd gebouwd en gefinancierd door de keizer van Rome. In de loop der jaren hebben verschillende natuurrampen flinke beschadigingen toegebracht aan het bouwwerk, maar nog altijd trekt het miljoenen bezoekers per jaar. Het Colosseum is één van de zeven wereldwonderen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ar. Rayan najjar (@rayan.f.najjar) on

Trevifontein

De Trevifontein is één van de mooiste fonteinen die je in Europa tegen kunt komen. Aan het plein Piazza di Trevi vind je deze grote fontein. Met zijn 26 meter hoogte en 22 meter breedte kun je er bijna niet omheen. De traditie is hier om twee muntjes over je linkerschouder te gooien, wat betekent dat je ooit zult terugkeren in deze stad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Europe | Travel | Art | Nature (@shot_europe) on

Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen zijn te vinden aan het Piazza di Spagna in het centrum van Rome. Deze grote trap hoort bij de kerk die ook op het plein staat, de Trinita dei Monti. Op warme dagen zit de trap vol met mensen die aan het genieten zijn van sfeer en gezelligheid die het plein en de trappen met zich meebrengen. Met 135 treden is het een flinke klus om de trap helemaal te beklimmen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stela Purdea (@stelapurdea) on

Vaticaanstad

Midden in de stad Rome vind je Vaticaanstad. Dit is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, en is dus helemaal omringd door Rome. Dit is de plek waar de Paus woont en jaarlijks het grote publiek toespreekt. Het Sint Pietersplein in Vaticaanstad is een prachtig plein vol met historische gebouwen en monumenten. Vanaf de grote koepel in de Sint Pietersbasiliek heb je een geweldig uitzicht over Vaticaanstad en Rome.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OutofOfficeStateofMind (@outofofficestateofmind) on

Forum Romanum

In Forum Romanum krijg je een kijkje in de geschiedenis van heel lang geleden. Er zijn veel ruïnes te vinden en overblijfselen van gebouwen uit de Romeinse oudheid. Het is een zeer grote locatie waar je gemakkelijk een paar uur kunt rondlopen om alles te bekijken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tabassum Aamer (@tabu.travel.diaries) on

Sfeervol centrum

Naast oudheid, culturele hoogtepunten en historische bezienswaardigheden heeft Rome ook een prachtig, modern centrum. Een ideale plek om heerlijk te winkelen of even lekker bij te komen met een hapje en een drankje. De verschillende pleinen in de stad bieden je volop keuze om een fijn plekje uit te zoeken. Midden in de stad vind je de straat Via Condotti, de meest exclusieve en luxe winkelstraat voor de stad.

Wil je vooraf wat informatie zoeken over jouw citytrip en deze fantastische bezienswaardigheden? Op internet valt veel te vinden!

Geef een reactie