De 6 mooiste bezienswaardigheden van Lissabon

citytrip lissabon

Portugal is een vakantieland bij uitstek. Ieder jaar weer trekken vele Nederlandse toeristen naar het Zuid-Europese land om te genieten van een heerlijke vakantie. Voor een zonvakantie wordt vaak het zuiden van het land opgezocht, terwijl er ook vele leuke steden zijn voor een gezellige citytrip. Één van die steden is Lissabon, de hoofdstad van het land. Het land ligt aan verticaal gezien ongeveer halverwege het land en heeft leuke bezienswaardigheden om je een paar dagen prima te vermaken. In Lissabon is het vele maanden per jaar lekker weer en dat maakt de stad een ideale bestemming om een paar dagen de hecktiek van hier te ontvluchten. Wij zetten de 6 leukste bezienswaardigheden van deze mooie stad op een rijtje.

Rua Augusta

De Rua Augusta is het bruinsende centrum van de stad. Deze lange winkelstraat loopt midden door Lissabon en kenmerkt zich door de vele moderene winkels en gezellige terrasjes.

Torre de Belem

De Toren van Belem ligt aan de westkant van Lissabon en is voor vele toeristen een echte trekpleister. Deze toren ligt aan het water en valt vanuit de verre omgeving erg op. Het is aan te raden om vooraf online al een toegangskaartje te kopen, om zo lange rijen te vermijden.

Mirador de Santa Luzia

In Lissabon zijn veel uitzichtpunten te vinden die je een prachtig uitzicht over de stad geven. Ze zijn allemaal aan te raden, maar Santa Luzia is een hele mooie. Je kunt hier ook een hapje en drankje nemen, maar het wonderschone uitzicht over Lissabon zul je niet snel vergeten.

Ponte 25 Abril

Deze iconische brug is een hangbrug over de rivier De Taag en verbindt twee delen van de stad met elkaar. Alleen het bekijken van deze brug van een afstandje is al een beleving op zich. Vanaf de waterkant heb je een prachtig uitzicht op dit indrukwekkende bouwwerk.

Voor een liefhebber van citytrips is Lissabon een echte aanrader. Alles wat je zoekt is hier binnen handbereik. Een gezellige stad, mooie bezienswaardigheden, prachtige architectuur en een schitterend uitzicht. Vliegen naar Lissabon doe je al in ongeveer drie uur. Drie dagen in deze stad zal een enorme indruk op je maken!

Geef een reactie