De 6 mooiste bezienswaardigheden in Dubai

dubai bezienswaardigheden

Dubai staat bij veel mensen bekend als een plek waar alleen rijke en beroemde mensen hun vrije tijd kunnen doorbrengen, maar dat is absoluut niet zo. Op ongeveer zever uur vliegen van Nederland ligt Dubai, een Emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten. In Dubai is de afgelopen tientallen jaren flink geïnvesteerd om er een echte wereldstad van te maken. Zowel op zakelijk als toeristisch gebied wil men Dubai het centrum van de wereld maken. Met indrukwekkende gebouwen, prima infrastructuur en bereikbaarheid, de meest luxe verblijfsmogelijkheden en vriendelijke mensen biedt het jou de mogelijkheid om een heerlijke vakantie te kunnen hebben. Als je in Dubai bent is het aan te raden om de meest prachtige dingen van de stad te zien. Wij zetten de 6 mooiste bezienswaardigheden in Dubai voor je op een rij.

Burj Khalifa

Midden in Dubai vind je de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. In januari 2010 werd deze gigantische wolkenkrabber van 828 meter hoogte geopend. Ongeveer halverwege de wolkenkrabber, op 422 meter, is een uitkijkpunt gemaakt waar bezoekers een prachtig uitzicht over de stad krijgen.

Aquaventure Waterpark

Dubai kent vele waterparken waar je heerlijk af kunt koelen tijdens een warme dag, maar Aquaventure Waterpark spant de kroon. Dit is het grootste waterpark van het Midden-Oosten en ligt bij het Atlantis hotel op het eiland Palm Jumeirah. Op 42 hectare vind je verschillende zwembaden, glijbanen en wildwaterbanen waar jij en je gezin een dag lang plezier kunnen hebben in dit luxe park.

Burj Al Arab

Één van de meest bekende gebouwen van Dubai is de Burj Al Arab, het meest luxueuze hotel ter wereld. Het is het enige 7-sterren hotel ter wereld is is gebouwd op een eiland dat zo’n 300 meter van het vaste land af ligt. Een overnachting in dit hotel kost al snel een paar duizend euro per nacht, dus het is verre van goedkoop! Een cocktailarrangement in de Skybar is een echte aanrader als je in Dubai bent. Het uitzicht vanuit de Skybar over de stad is fenomenaal en de cocktails zijn van hoog niveau.

Dubai Miracle Garden

Waarschijnlijk niet het eerste wat je verwacht in een warme regio als hier, maar in Dubai vind je een grote, prachtige bloementuin. Meer dan één miljoen bloemen vind je hier in liefst 60 verschillende soorten. Niet alleen vind je hier mooie tuinen vol prachtige bloemen, ook worden er replica’s van grote dingen gemaakt met de bloemen, zoals een replica van een groot vliegtuig. De moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen.

Dubai Aquarium

Altijd al eens het gevoel willen hebben dat je tussen de vissen zwemt? Dan zit je goed in het Dubai Aquarium. Midden in het grote winkelcentrum Dubai Mall vind je dit aquarium. In 10 miljoen liter water kun je meer dan 30.000 zeedieren zien. Het aquarium is in totaal maar liefst 32 meter breed en de buitenkant heeft glazen wanden van 75 centimeter dik. Een kaartje kopen is niet nodig, want als je door het winkelcentrum loopt, loop je gewoon langs het aquarium af, of zelfs er onderdoor!

Mall Of The Emirates

Midden in de stad vind je de Mall Of The Emirates, een groot winkelcentrum waar je heerlijk kunt shoppen. Maar liefst 600.000 vierkante meter aan winkelruimte biedt jou de mogelijkheid om vrijwel alles te kopen wat je maar wil. Als klap op de vuurpijl is in dit winkelcentrum ook een skihal te vinden, genaamd Ski Dubai. De perfecte manier om af te koelen na al dat shoppen.

Geef een reactie