De 6 mooiste bezienswaardigheden in Barcelona

barcelona bezienswaardigheden

Één van de mooiste steden van Europa is toch wel Barcelona. Deze grote stad in het noorden van Spanje is groot, mooi, gezellig en ook zeer goed bereikbaar vanuit Nederland. In slechts twee uur vliegen sta je midden in deze zonnige stad in de regio Catalonië. Barcelona is erg op het toerisme gericht en geeft jou dan ook de kans om een heerlijk verblijf te hebben. Of het nu een week lang vakantie is of een korte stedentrip, Barcelona is de moeite waard. Speciaal voor jou trip naar Barcelona, hierbij de 6 mooiste bezienswaardigheden van deze prachtige stad:

Sagrada Familia

De top bezienswaardigheid van Barcelona is de Sagrada Familia. Deze grote en indrukwekkende kerk is in 1882 gebouwd en er wordt tot op de dag van vandaag nog altijd aan deze kerk gebouwd. De kerk is ontworpen door Antoni Gaudí en is een grote trekpleister van de stad.

Camp Nou

Het voetbalstadion van FC Barcelona is een echte publiekstrekker. Het stadion waar wekelijks Lionel Messi zijn kunsten vertoond is zeer toegankelijk voor toeristen. Wil jij een kijkje gaan nemen? Neem dan de stadiontour die je in een uur de mooiste plekken van het stadion laat zien.

Ramblas

De Ramblas, of ‘La Rambla’ zoals de Spanjaarden het noemen, is de bekendste boulevard en winkelstraat van de stad. Met veel gezellige terrasjes, leuke winkels en verschillende musea is deze straat een must-see voor iedere bezoeker van Barcelona.

Park Güell

Park Güell wordt ook wel het groene hart van de stad genoemd. Dit stadspark ligt midden in de stad en herken je aan de grote hoeveelheid bomen. Omdat het park wat hoger gelegen is, heb je vanuit hier een prachtig uitzicht over de stad.

Haven van Barcelona

Vanwege de gunstige ligging is de haven vroeger altijd erg belangrijk geweest voor Barcelona. Maar ook vandaag de dag komen nog veel goederen aan in deze haven die worden getransporteerd van en naar de regio. Je ziet hier vele prachtige boten en de haven wordt omringd door gezellige bars en goede restaurants.

Plaça Catalunya

Midden in de stad vind je het Plaça Catalunya, één van de grootste pleinen van de stad. Op dit plein is altijd wat te beleven. Veel openbaar vervoer komt hier samen en op dit plein vind je veel gezelligheid, waar dan ook vaak festiviteiten gehouden worden.

Geef een reactie