De 6 meest populaire woontrends van 2018

trends interieur en wonen 2018

Wie gaat verhuizen of zelfs een nieuw huis gaat bouwen staat voor veel keuzes. Wat voor kleur laat ik terugkomen in mijn huis, welke keuken kies ik en welke accessoires gebruik ik voor de inrichting van mijn huis? Vele vragen met minstens zoveel mogelijke antwoorden. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends die opduiken in de wereld van huizen en inrichting. Om je goed op weg te helpen zetten wij de 6 meest populaire woontrends van 2018 op een rijtje.

Basic materialen

Basic interieur zorgt voor een bepaalde rust in huis. Het gebruik van rustige kleuren zoals grijs, wit en zwart zorgt voor een tijdloos interieur dat veel mensen zal bekoren. Het gebruik van kleuren wordt vaak gecombineerd met een lichte kleur, zoals ijsblauw.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk ten Have (@anouktenhave) on

Gebruik van mintkleuren

De toevoeging van een mintkleur in je interieur zorgt voor een frisse herfstlook. Deze kleur zie je in steeds meer huiskamers terug en wordt vooral gebruikt in accessoires zoals kussens, kleden of kaarsen. Of je nu voor hout of metaal gebruikt in je huis, mint kan vrijwel overal bij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Souraya – Styling & Inspiratie (@bintihome) on

Industriële look

De industriële look zorgt voor een ambachtelijk gevoel. Fijne en strakke lijnen zorgen voor een gevoel van ultiem comfort. Kleuren die hierbij vaak gebruikt worden zijn grijs, zwart en bruin. Een goede combinatie van deze kleuren straalt vaak pure warmte uit. Deze kleuren kunnen niet alleen terugkomen in meubels en accessoires, maar bijvoorbeeld ook in de vloer. Zo kan een strakke gietvloer een mooie industriële sfeer creëren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terrain-construction.com (@terrain_construction) on

Gele vrolijkheid

Geel is vaak niet de eerste kleur waar men aan denkt bij het inrichten van het huis, maar wordt desondanks toch steeds vaker gebruikt. Veel geel kan al snel té geel worden, en daarom is het belangrijk om het met mate te gebruiken. Gele tinten in bepaalde accessoires kunnen een enorm vrolijke uitstraling aan je huis geven. Met name in de zomer een echte aanrader.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maike (@huisuit1929) on

Ronde vormen

Naast strakke lijnen en simple design is het tegenovergestelde, ronde vormen, ook een grote trend aan het worden. In zowel meubels als accessoires komen de ronde vormen steeds vaker terug. Denk aan lampen, tafels en stoelen waarin ronde vormen terugkomen. Het geeft een zachte en vriendelijke sfeer en is bovendien prima toe te passen in kleinere ruimtes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by blommie’s lifestyle (@blommieslifestyle) on

Roze en grijsblauw

Één van de nieuwste trends uit 2018 op het gebied van interieur is het toepassen van de kleurencombinatie warm roze en grijsblauw. Deze kleurencombinatie heeft een wat klassieke uitstraling maar zorgen wel voor veel rust in huis. Bovendien kunnen deze kleuren als ze op de juiste manier gebruikt worden veel vrolijkheid uitstralen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❥ Jannicke Valen (@aimforhappiness) on

Natuurlijk zijn er nog veel meer trends die in huis op te nemen zijn. Als je op internet gaat kijken kun je erg veel inspiratie en ideëen opdoen waar je anders wellicht niet aan gedacht had. Zo kunnen zowel kleine als grote dingen in huis nooit op je wensenlijst gestaan hebben, maar wel een hele leuke toevoeging zijn aan je interieur. Van leuke kleine kussens tot een grote wijnklimaatkast, en van een bijzettafeltje tot een groot schilderij, wellicht zit er voor jou ook iets leuks bij!

Geef een reactie