De 6 meest populaire pretparken van Europa

Verdeeld over Europa zijn er vele pretparken waar je heen kunt voor een dag vol spanning en plezier. Ideaal als je op vakantie bent, en ook in het buitenland een bezoek wil brengen aan een leuk park. In Nederland zijn er een aantal leuke pretparken te vinden, maar ook in bijvoorbeeld Spanje, Denemarken, Duitsland en Frankrijk vind je vele pretparken. Wij zetten de 6 meest bezochte pretparken van Europa voor je op een rij.

6. Port Aventura

Port Aventura is een pretpark in het noorden van Spanje. Vlakbij de populaire vakantiebestemming Salou ligt een terrein van ongeveer 35.000 m2 groot met daarop verschillende grote, indrukwekkende attracties. Het is een combinatie avn gewone attracties en waterattracties. Zo is de grootste waterglijbaan van Europa te vinden in dit leuke park. Jaarlijks trekt het park 3,5 miljoen bezoekers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PortAventura World (@portaventuraoficial) on

5. Tivoli Gardens

Ongeveer 4 miljoen bezoekers gaan jaarlijks naar het bekende Tivoli Gardens in Kopenhagen. Het park kent een rijke historie en is al tientallen jaren een zeer populair pretpark. Verschillende achtbanen kom je hier tegen, waaronder de oudstet houden achtbaan ter wereld. Elke avond wordt het park verlicht door ruim 100.000 lampen, wat een hele magische sfeer geeft.

4. Efteling

Op plek 4 in deze lijst staat onze eigen Efteling. Dit park is niet alleen onder Nederlanders erg populair, ook komen mensen van ver buiten Nederland deze kant op om het prachtige park te bezoeken. Het park trekt ruim 4,2 miljoen bezoekers per jaar is dat aantal blijft maar groeien. De Efteling onderscheid zich door een pretpark te zijn voor alle leeftijden, van jong tot oud.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Efteling (@efteling) on

3. Europa Park

Niet het park met de meeste bezoekers per jaar, maar wel het grootste pretpark van Europa. Het Duitse park heeft ongeveer 970.000 m2 aan oppervlakte, en is te vinden in de buurt van de stad Freiburg. Het park wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 4,6 miljoen bezoekers, en het bezoek aan het park is bovendien uit te breiden met een hotelovernachting.

2. Walt Disney Studios Park

Dit park bestaat nu ongeveer 15 jaar en is onderdeel van Disneyland Parijs. Alles draait hier om film. Je ziet hier filmsets uit bekende films nagebootst worden, en je kunt attracties bezoeken die een link hebben met een bepaalde film of filmster. Het park wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het bekendere Disneyland. Per jaar bezoeken ongeveer 4,8 miljoen bezoekers het Walt Disney Studios Park.

1. Disneyland Parijs

Het park met misschien wel de meest bekende naam van alle pretparken is Disneyland. Dit groots opgezette park in Parijs staat bomvol met spannende attracties en is helemaal ontworpen in de stijl van Disney. Je komt hier dan ook Mickey Mouse tegen tussen de achtbanen. Alles in het park is afgestemd op themas uit de rijke geschiedenis van Disney. Ruim 11 miljoen bezoekers van over de hele wereld trekken jaarlijks naar dit park.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Where Magic Gets Real ✨ (@disneylandparis) on

Geef een reactie