De 6 meest gezochte woorden in Google uit 2018

meest gezochte google zoekwoorden

Wij Nederlanders kunnen bijna niet meer zonder Google. Alles wat je wil weten zoek je gemakkelijk op in de zoekmachine en je krijgt alles te weten wat je zoekt. Ieder jaar brengt Google een lijst uit met de meest populaire zoektermen uit het afgelopen jaar. Zo ook over 2018. Wij zetten de 6 meest gezochte zoekwoorden uit het afgelopen jaar voor je op een rij. Heb jij ook op deze woorden gezocht het afgelopen jaar?

1. Avicii

De reden dat er veel gezocht werd op deze Zweedse DJ is helaas niet positief. De zeer populaire DJ die onder andere bekend is van hits als Wake Me Up en Levels overleed in 2018. Hoewel het nooit officieel is bevestigd door de familie lijkt het om zelfdoding te gaan.

Een bericht gedeeld door Avicii (@avicii) op

2. Glennis Grace

Deze Amsterdamse zangeres heeft een zeer succesvol jaar achter de rug en mede daardoor veel zoekopdrachten opgeleverd. In 2018 deed ze mee aan de Amerikaanse talentenjacht America Got Talent. In deze talentenjacht kwam ze erg ver en dat leverde in Nederland ook veel aandacht op. Mede daardoor waren mensen extra geïnteresseerd in deze populaire zangeres.

3. Barbie

Het gaat hier waarschijnlijk niet op de speelgoedpop, maar om Barbie de realityster. Barbie is het pseudoniem voor Samantha de Jong, een realityster uit Den Haag. Ze werd jaren geleden bekend in het programma Oh Oh Cherso en had vele eigen realityshows op tv. Het afgelopen jaar stond ze regelmatig in de schijnwerpers en daar waren erg veel mensen dus benieuwd naar.

4. Litebit

Het zal veel mensen op het eerste moment niets zeggen, maar Litebit is een online tool om bitcoins te verhandelen. De populariteit van de digitale valuta groeide tot ongekende hoogte en veel mensen gebruikte Litebit om hun valuta te verhandelen.

5. Jos B

In 2018 werd Jos B aangehouden als hoofdverdachte in de jarenoude moordzaak van Nicky Verstappen. Het hele land was in rep en roer omdat deze meeslepende zaak eindelijk tot een einde leek te komen. Vanwege de grote media aandacht zochten veel mensen online naar meer informatie.

6. Meghan Markle

2018 was ook het jaar van het sprookjeshuwelijk van Prins Harry en Meghan Markle. Deze voormalige actrice uit de Verenigde Staten veroverde de harten van Engeland, maar ook van landen ver daar buiten. Over de hele wereld werd aandacht gegeven aan deze bruiloft en daardoor gingen veel mensen op zoek naar wat achtergrond informatie.

Naast algemene zoekopdrachten heeft Google ook bekend gemaakt wat de meest gezochte Bekende Nederlanders zijn van het afgelopen jaar, op welke voetbalclub het meest gezocht werd en waar mensen naar zoeken in de categorie ‘Wat is..?’. Bekijk onderstaande overzichten voor de zoekopdrachten in die categorieën. Bekende Nederlanders

Bekende Nederlanders zoekopdrachten

Voetbalclubs zoekopdrachten

‘Wat is..?’ zoekopdrachten

Geef een reactie