De 6 meest gekozen goede voornemens voor het nieuwe jaar

Ieder jaar gaan vele mensen met de meeste goede bedoelingen het nieuwe jaar in. Eind december gaan we nadenken over de goede voornemens waar we het nieuwe jaar ons best voor gaan doen. Onderzoekt leert ons dat vele Nederlanders dezelfde goede voornemens hebben. De ene is vaak wat realistischer dan de andere, maar ieder jaar proberen we het weer. Wij zetten de meest gekozen goede voornemens voor je op een rij:

6. Meer sporten

Voor velen is sport niet het leukste om te doen, ondanks dat we weten dat het wel erg goed voor ons is. Voor sporten moet je tijd maken, en het is erg eenvoudig om voorrang te geven aan andere activiteiten. In het nieuwe jaar gaan veel mensen ervoor om een sportievere levensstijl aan te nemen. Dus haal de loopband van de zolder, pak je boksschoenen weer uit de kast of trommel je sportmaatje op om weer aan de slag te gaan!

5. Sparen

Geld uitgeven is één van de makkelijkste dingen die er is, vooral in de dure decembermaand. Aan het einde van het jaar wordt de balans opgemaakt en dan blijkt dat je niet zo veel spaargeld hebt als je hoopt en denkt. Er moet gespaard worden! Iedere maand netjes iets opzij zetten, en januari is daar voor velen een ideaal startpunt voor.

4. Meer tijd met familie/vrienden doorbrengen

We krijgen het allemaal drukker en drukker. Werk, sport, hobby’s en andere dingen beheersen vaak je leven, waardoor je ieder momentje vrije tijd liever besteed aan uitrusten. Een filmpje pakken op de bank doet men dan vaker dan het opzoeken van een vriend of familielid. Daar moet verandering in komen! We gaan begin van het jaar vaker op bezoek bij familie en vrienden en merken dan dat dat toch erg belangrijk is. De grote vraag is, hoe lang houden we dat vol?

3. Iets nieuws leren

Jezelf ontwikkelen is een wens van steeds meer mensen. Sta je stil je ontwikkeling of ben je ieder jaar weer stappen aan het zetten in je eigen leerproces? We hopen dat laatste, maar vaak is het in werkelijkheid het eerste. Veel mensen kiezen ervoor om in het nieuwe jaar iets nieuws te leren. Het leren van een nieuwe taal is één van de meest populaire goede voornemens op dat gebied.

2. Afvallen

Afvallen is één de moeilijkste dingen van allemaal. Je weet vaak wel van jezelf of het nodig is of niet, maar je er toe zetten is het moeilijkste. Dan is januari een mooi moment voor velen om hier mee te beginnen. Met Kerst nog even lekker uitgebreid tafelen, maar daarna letten op je voeding en beweging.

1. Stoppen met roken

Al jaren het meest gekozen goede voornemen is het stoppen met roken. Roken is niet goed voor je, maar gezien het aantal mensen dat rookt in Nederland kun je zeggen dat het enorm verslavend kan zijn. Men komt er moeilijk van af. Samen of alleen, veel rokers proberen het nieuwe jaar aan te grijpen als een moment om die sigaretten niet meer te kopen en sterker te zijn dan de verslaving.

Geef een reactie