De 6 meest beoefende teamsporten in Nederland

populaire teamsport in nederland

Steeds meer Nederlanders doen aan sport. De afgelopen jaren is het percentage Nederlanders dat actief een sport beoefend naar 63% gestegen. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren alleen nog maar op zal lopen. Gezondheid wordt een steeds belangrijker thema in ons land, en sport is daar essentieel onderdeel van. Ouders met opgroeiende kinderen kiezen er ook steeds vaker voor om hun kinderen een sport te laten beoefenen. Zowel sociaal als fysiek kan dit enorm helpen bij de ontwikkeling van een kind. Grof gezegd kun je de sporten in twee delen verdelen, teamsport en individuele sporten. Teamsport wordt alsmaar populairder. Wij zetten de 6 meest beoefende teamsporten op een rij.

1. Voetbal – 1.217.000 mensen

Voetbal is al jaren de meest populaire sport van het land. Meer dan een miljoen mensen beoefenen deze sport. Van jong tot oud, steeds meer mensen zijn op het voetbalveld te vinden. De laatste jaren valt op dat vrouwen- en meisjesvoetbal enorm in de lift zit.

2. Hockey – 245.000 mensen

Op gepaste afstand van de nummer één staat hockey op een tweede plek. Net als voetbal is ook hockey een sport die van jong tot oud gespeeld wordt door zowel mannen als vrouwen. In vrijwel iedere gemeente in Nederland is vandaag de dag wel een hockeyclub te vinden.

3. Volleybal – 117.000 mensen

Volleybal is een sport vrijwel alleen indoor gespeeld wordt, vaak in een sporthal waar meerdere sporten gespeeld worden. Zowel onder mannen als vrouwen is volleybal erg populair maar kan het niet tippen aan de eerder genoemde sporten als het gaat om aantal mensen dat de sport beoefent in ons land.

4. Korfbal – 84.000 mensen

Een sport die in Nederland erg populair is, maar buiten ons land niet enorm veel gespeeld wordt. Korfbal is vooral onder de jongere sporters enorm populair, al valt wel op dat het aantal korfbalverenigingen in Nederland langzaam aan het dalen is.

5. Basketbal – 54.000 mensen

Basketbal is de sport die in de Verenigde Staten van Amerika misschien wel de grootste sport van allemaal is, maar in Europa die status nog niet heeft. Toch zijn er ruim 50.000 mensen in ons land die basketbal spelen.

6. Handbal – 49.000 mensen

Op plek 6 in deze lijst staat handbal. Al jaren is dit een populaire sport onder zowel jongeren als ouderen en met bijna 400 handbalverenigingen door het hele land zal het ook nog lange tijd een populaire sport blijven.

Geef een reactie