De 6 leukste bezienswaardigheden van Antwerpen

antwerpen

Een van de leukste bestemmingen in België voor een leuke stedentrip is de stad Antwerpen. Antwerpen is naast een hele gezellige stad, ook een hele mooie stad. Al met al een prima bestemming om er even een paar dagen fijn tussenuit te gaan. Bovendien ligt Antwerpen op steenworp afstand van Nederland, waardoor je er zo bent. Wij zetten de leukste bezienswaardigheden van de stad Antwerpen voor je op een rij.

Onze Lieve Vrouwekathedraal

In het centrum van de stad vind je de Onze Lieve Vrouwekathedraal. Dit imposante bouwwerk is letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de stad en is maar liefst 123 meter hoog. Niet alleen van de buitenkant enorm mooi aan te zien, ook de binnenkant is indrukwekkend mooi. Neem hier zeker een kijkje als je in Antwerpen bent, de kathedraal is opensteld voor toeristen die graag binnen willen kijken.

Centraal Station

In vrijwel iedere grote stad in Europa vind je een treinstation, maar het Centraal Station van Antwerpen is erg bijzonder. Het wordt niet voor niets een van de mooiste treinstations van Europa genoemd. Het station bestaat uit verschillende niveaus en bovenop zie je een enorme glazen koepel. Ook als je niet met de trein reist, is het de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Uitgaansleven van Antwerpen

Als je ’s avonds van een hapje en een drankje houdt en niet graag vroeg naar je hotelkamer gaat, dan zit je goed in Antwerpen. De stad kent een zeer levendig uitgaansleven. Je vindt er een grote variatie aan cafe’s, bars, discotheken, restaurants en andere leuke plekken waar je uit kunt kiezen. Een andere leuke plek voor een gezellig avondje uit is de zeer grote bioscoop Metropolis. Deze bioscoop heeft 24 zalen, waardoor er altijd wel een film draait die jij leuk vindt

Vreemdelingenmarkt

Op zaterdag is in Antwerpen altijd de vreemdelingenmarkt. Deze markt kenmerkt zich door de vele verschillende soorten producten die hier worden aangeboden uit allerlei verschillende landen. Zo vind je hier onder andere heerlijke lekkernijen uit bijvoorbeeld Italië en Turkije. Op deze grote markt met veel leuke, vriendelijke en professionele marktlieden ga je zeker iets vinden dat je lekker vindt.

Oude binnenstad

De oude historische binnenstad van Antwerpen is een lust voor het oog. Je vindt hier uiteraard veel winkels, restaurants en bars waar je heerlijk geniet van een hapje en een drankje. Daarnaast zul je merken dat je tijdens een wandeling door de oude binnenstad je ogen uitkijkt. Prachtige gebouwen, mooie pleinen en andere prachtige bezienswaardigheden kom je hier tegen. Wil je alle mooie plekjes van de stad zien? Dan is het aan te raden om een tour met een gids te doen.

Musea

Antwerpen is een stad met vele leuke musea. Zo is in Antwerpen onder andere het Middelheimmuseum, het Platin-Moretus Museum en het Rubenshuis te vinden. Met name deze laatste plek, waar de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens vroeger gewoond heeft, is een echte aanrader.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Elektricien Antwerpen van Praesy

Geef een reactie