De 6 leukste bezienswaardigheden op Sicilië

italie sicilië

Sicilië is een eiland in het zuiden van Italië en is erg populair onder vakantiegangers uit heel Europa. Het is een prachtig eiland met vele bezienswaardigheden en een zeer aangenaam klimaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat er jaarlijks vele toeristen naar dit Italiaanse eiland trekken om hier te genieten van een welverdiende vakantie. Wij zetten de 6 leukste bezienswaardigheden van Sicilië voor je op een rij.

Etna vulkaan

In het oosten van het eiland Sicilië vind je de vulkaan Etna. Deze vulkaan is wereldberoemd en wordt door vele toeristen bezocht. Met een hoogte van 3.323 meter is dit een flinke top. Je kunt tot op ongeveer 3.000 meter hoogte komen als bezoeker. Voor wandelaars een echt paradijs.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Antonio Picone (@antonio.picone.v) op

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en is een echte trekpleister. De stad is prachtig om te zien vanwege de historische pleinen en gebouwen. Je kijkt hier je ogen uit. Bekende paleizen die je gezien moet hebben, zijn La Zisa en Palazzo Abatellis. Bovendien heeft de stad een gezellig centrum om even heerlijk te ontspannen.

Autodromo di Peruso

Op Sicilië vind je ook een mooi racecircuit. Het circuit heet Autodromo di Perusa en is te vinden in de buurt van de stad Enna. Er worden nog regelmatig grote races georganiseerd, en als autoliefhebber is het leuk om hier te gaan kijken tijdens je verblijf.

Etnaland

In de buurt van de vulkaan Etna vind je Etnaland. Dit is een waterpretpark waar de hele familie enorm kan genieten. Vele glijbanen en grote zwembaden voor uren waterplezer. In het park is bovendien een grote dierentuin, waar je onder andere olifanten en tijgers kunt bekijken.

Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina

In de stad Piazza Armerina vind je deze indrukwekkende Romeinse villa, die in de vierde eeuw opgebouwd is. Voor kunst en cultuurliefhebbers is dit een echte aanrader. Je kunt hier onder andere een verzameling aan Romeinze mozaïeken bewonderen en de thermale baden bezoeken.

Catania

Naast Palermo is ook Catania een indrukwekkende stad op het eiland. Tijdens je vakantie naar Sicilïe mag een bezoek aan deze stad niet ontbreken. Catania ligt aan de voet van vulkaan Etna en staat onder andere bekend om de vele theaters die de stad rijk is. Bovendien vind je hier prachtige bezienswaardigheden zoals de prachtige kerk San Benedetto.

Geef een reactie