De 6 leukste bezienswaardigheden in Londen

bezienswaardigheden londen

Londen is één van de grootste en meest indrukwekkende steden van Europa. De hoofdstad van Engeland is voor vele citytrip liefhebbers een stad die hoog op het lijstje staat om (nog een keer) te gaan bezoeken. Vanuit Nederland ben je in zeer korte tijd in Londen. Zowel met het vliegtuig vanaf Schiphol of Eindhoven Airport, met de boot of zelfs met de auto is het goed bereikbaar. Met veel gezellige restaurants en bars, maar ook vele prachtige bezienswaardigheden hoef je je geen moment te vervelen in Londen. Wij zetten de 6 bekendste bezienswaardigheden voor je op een rij. Echte must-see’s!

Tower Bridge

De Tower Bridge is misschien wel de meest bekende brug van Londen. De brug gaat over de Theems en is vooral bekend om de twee grote torens die aan beide kanten van de brug staan. Het dankt de naam aan de grote Tower of London, die naast brug te vinden is. Vanaf de brug heb je prachtig zicht op het naastgelegen City Hall.

Buckingham Palace

Dit indrukwekkende paleis is het officiële onderkomen van de Britse Koninklijke familie. Wanneer de koningin aanwezig is zal ook altijd een vlag wapperen op de middelste toren. Éénmaal per dag vind de wisseling van de wacht plaats, wat voor vele toeristen een echte attractie is om naar te gaan kijken. Rijen dik staat men dan voor de poorten. Het paleis stamt uit de 18e eeuw en ziet er nog altijd piekfijn uit. Een symbool voor Londen.

London Eye

Aan het water in het centrum van de stad vind je de London Eye, een enorm reuzenrad dat je uitzicht geeft over de hele stad. Een ritje in deze attractie duurt ongeveer 30 minuten en biedt je de mogelijkheid om de stad wel op een hele aparte manier te leren kennen. Let op dat de wachtrij in de zomer erg lang kan zijn.

Big Ben

Naast het parlementsgebouw Palace of Westminster vind je de Big Ben. Deze maar liefst 96 meter hoge klokkentoren is al sinds jaar en dag voor velen een icoon van Londen. Vele toeristen staan in de buurt van deze klok om er een foto van te maken, maar ook in de wijde omgeving is de Big Ben goed te zien.

big ben londen

Oxfort Street

De meest bekende winkelstraat van Londen is Oxfort Street. Tussen de 500 winkels die hier gevestigd zijn vind je grote winkelketens als Zara en H&M, maar als echte shopliefhebber zijn de grote Britse warenhuis een echte aanrader. Harrods en Selfridges zijn voorbeelden van winkels waar je zeker zult slagen.

National Gallery

Dit museum bevat werken van de grootste kunstenaars van over de hele wereld. Zo is het bekende zelfportret van Rembrandt hier te zien, maar zijn er ook werken van onder andere Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh te vinden. De National Gallery is in het centrum van Londen te vinden.

Geef een reactie