De 6 leukste apps om nieuwe dingen te leren

leren via apps

Apps op je smartphone zijn er niet alleen omdat ze handig of leuk zijn, maar er zijn ook veel apps waar je iets van kan leren. Op school kun je veel leren, maar nu dus ook op je smartphone. Of het nu gaat om het bespelen van een instrument of het spreken van een vreemde taal, er zijn voldoende cursussen en tutorials te vinden die worden aangeboden als apps. In sommige gevallen zijn deze apps zelfs gratis. Dat is een stuk voordeliger dan een dure thuisstudie. Hieronder lees je meer over 6 leuke apps die jou iets nieuws kunnen leren.

Taal leren met Duolingo

Duolingo is één van de meest populaire apps als het gaat om het leren van een nieuwe taal. Of je nu Engels, Spaans, Duits of een andere taal wil leren, met Duolingo leer je op een leuke manier en helemaal op je eigen tempo. Je oefent je woordenschat, grammatica en allerlei andere zaken die handig zijn bij het spreken van de taal. Er zit zelfs een functie in waarbij je bepaalde woorden moet inspreken, waarna de app je aangeeft hoe je je uitspraak kunt verbeteren.

Simply Piano

Droom jij ervan dat je de leukste muziek zelf kunt spelen op een piano of keyboard? Simply Piano helpt je daarbij. Geef zelf aan wat je niveau is, en leer stapsgewijs hoe je de leukste liedjes kunt spelen op je piano of keyboard. Op een hele simpele manier wordt er aan je uitgelegd hoe je muziek kunt spelen op jouw eigen keyboard.

Mimo

De app Mimo is ideaal voor iedereen die stappen wil maken in de wereld van programmeren en ontwikkelen. Middels een aantal praktische oefeningen en duidelijke toelichting, leer jij heel stapsgewijs om met code bepaalde applicaties, pagina’s of apps te programmeren. De cursus wordt aangeboden in verschillende niveaus, dus ook als je nog weinig kennis hebt kun je hier je voordeel mee doen.

Runtastic Results

Sporten en gezond bezig zijn is voor veel mensen erg belangrijk. Hardlopen kan iets zijn wat jij doet om jezelf fit te maken en te houden. Toch komt er veel bij kijken als je dit goed wil aanpakken. Hoe vaak per week moet je lopen, hoe ver en hoe intensief? En moet je dit ondersteunen met andere fitness oefeningen? Als je zomaar wat doet, kan het zijn dat jouw inspanning weinig toegevoegde waarde bieden. De app van Runtastic helpt je hierbij met concrete tips. Het maakt een effectief stappenplan voor je, om te zorgen dat jij je condititie en fitheid snel verbeterd.

Daily Yoga

Het klinkt zo aantrekkeiljk om te doen, Yoga. Maar niet iedereen weet precies hoe je dit moet aanpakken. Welke oefeningen moet je doen om nu echt effect te hebben van jouw yoga sessie? De app Daily Yoga legt het stap voor stap aan je uit. Het geeft aan welke houding je moet nemen en hoe je je lichaam perfect in balans krijgt. Op die manier ben je op een serieuze manier bezig met yoga, en zul je het effect sneller gaan opmerken.

Coach Guitar Lessons

Kun je het spelen op een gitaar leren, of is dat aangeboren? Natuurlijk is een beetje talent wel handig, maar je kunt met deze app gemakkelijk beter worden! Met duidelijke toelichting in de vorm van filmpjes en afbeeldingen wordt het jou geleerd. Je krijgt te zien hoe je bepaalde accoorden kunt spelen en hoe je het écht muziek kunt maken op de gitaar. Doe het helemaal op je eigen tempo en over een tijdje zul jij de leukste liedjes op je gitaar kunnen spelen.

Geef een reactie