De 6 populairste zomerhits van deze eeuw

6 populaire zomerhits deze eeuw

Iedere zomer komen er heerlijke nummers uit. Nummers die het echte zomergevoel weten over te brengen en waar je vanaf direct van gaat stralen als je ze hoort. Vaak van bekende artiesten, maar ook van artiesten die je nooit eerder gehoord hebt. Waar je ook op vakantie gaat, deze nummers hoor je dan altijd wel een keer. Deze eeuw zijn er dan ook vele nummers geweest die dé zomerhit geweest zijn, al zijn er ook vele artiesten die het proberen, maar helaas de top van de hitlijsten niet weten te halen. Wij zetten voor jou 6 ontzettend lekkere zomerhits voor je op een rij, zodat jij lekker blijft hangen in dat zomerse gevoel.

Sunclub vs. The Underdog Project – Summerjam (2003)

Misschien wel de eerste echte zomerhit van deze eeuw. Het nummer werd door heel Europa een enorm grote hit en is vandaag de dag nog steeds regelmatig te horen op een zomerse dag. Sunclub heeft dit succes helaas nooit meer kunnen evenaren en heeft geen echte zomerhits meer uitgebracht.

Juanes – La Camisa Negra (2005)

Tegenwoordig zijn Spaanstalige hits niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. In 2005 was dat wel anders. Engels en Nederlands waren voornamelijk de voertaal in de hitlijsten, totdat daar ineens de Spaanse Juanes was. Met zijn vrolijke, zomerse La Camisa Negra zette hij een trend in met Spaanse hits. Bovendien een erg lekker nummertje, die jij vast nog niet vergeten bent!

Kid Rock – All Summer Long (2008)

Het zomerse gevoel spat er vanaf. All Summer Long is een zomerhit die over de hele wereld uit de radio spatte. De Amerikaanse rocker kwam met deze hit in 2008 en klinkt wellicht wat anders dan de hedendaagse zomerhits, maar daardoor niet minder lekker.

Luis Fonsi – Despacito (2017)

Één van de meest recente hits uit dit overzicht, maar wat een knaller! Heel 2017 kon je niet om deze hit van Luis Fonsi en Daddy Yankee heen. Mensen begonnen spontaan met lachen en dansen als ze dit nummer hoorden, en was dan ook de grootste zomerhit van 2017.

Michel Teló – Ai Se Eu Te Pego (2010)

Kijk eens terug naar de zomer van 2010 en bedenk je welk nummer toen niet meer uit je hoofd te krijgen was. Dat was Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló. Het deuntje was zo zomers dat je het de hele zomer lang overal hoorde. Van campings tot discotheken en van alle radiostations tot Youtube. Om Michel Teló kon je niet heen dat jaar.

Robin Thicke – Blurred Lines (2013)

Robin Thicke bracht in 2013 samen met T.I. en Pharrell Williams het nummer Blurred Lines uit. Het woord cool past hier wellicht heel goed bij. Het was heerlijk om naar te luisteren, het was lekker mee te zingen en het was een erg opzwepend deuntje! Alle ingrediënten voor een pakkende zomerhit.

Welk liedje is jouw ultieme zomerhit van deze eeuw?

Geef een reactie