De 6 nummers die het langst op nummer 1 in de top 40 stonden

nummer 1 top 40

Al sinds 1965 wordt in Nederland de Top 40 opgesteld, een lijst met de 40 meest populaire liedjes in Nederland van dat moment. Het liedje dat op één staat, is het meest populaire liedje van de week. Iedere week komt er een nieuwe lijst uit. In het begin was deze lijst altijd te horen op Radio Veronica, maar sinds lange tijd is de lijst iedere vrijdagmiddag te horen op Radio 538. Iets voor 18.00 uur hoor je de nummer één van die week! Voor vele artiesten een grote eer om hoog in deze lijst te staan. In de loop der jaren zijn er vele liedjes geweest die de hoogste positie bereikt hebben, maar wij zetten de 6 liedjes op een rij die het langst, onafgebroken op nummer één in deze lijst gestaan hebben. Hoeveel kun jij er meezingen?

6. Clean Bandit ft. Jess Glyne – Rather Be (11 weken)

In 2014 was dit één van de grootste hits van het jaar. Dit vrolijke nummer heeft in totaal 11 weken bovenaan de hitlijst gestaan en was in dat jaar niet weg te denken van de radio.

5. Marco Borsato – Dromen zijn bedrog (12 weken)

Marco Borsato heeft door de jaren heen enorm veel hits gehad die de Top 40 gehaald hebben, maar zijn grote doorbraak beleefde hij met Dromen Zijn Bedrog. Zijn eerste echt grote hit hier in Nederland stond maar liefst 12 weken bovenaan de lijst. Dit heeft hij niet kunnen verbeteren met één van zijn vele andere hits.

4. Gusttavo Lima – Ballada (13 weken)

Slechts één keer haalde Gusttavo Lima de Top 40, maar dat was meteen een enorme knaller. Ballada was in 2012 een van dé zomerhits van het jaar, en stond maar liefst 13 weken aan de top van de lijst. Waar in Europa je ook was, dit nummer hoorde je altijd en overal.

3. Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – Despacito (15 weken)

2017 was het jaar van de doorbraak van Luis Fonsi. Net als de nummer vier in deze lijst ook zo’n grote Spaanse zomerhit. Je begint spontaan te dansen bij het horen van deze hit. Ook in Nederland was dit goed te merken, omdat Despacito 15 weken boven aan de Top 40 stond in Nederland.

2. Ed Sheeran – Shape of you (15 weken)

In Nederland wisten we al een aantal jaar dat Ed Sheeran een ware hitmachine is. Met meerdere nummers heeft hij de afgelopen jaren in de hitlijst gestaan, maar zijn hit Shape Of You uit 2017 was in Nederland zijn allergrootste hits. Hij stond met dit nummer 15 weken op nummer één in de Top 40.

1. Calvin Harris & Dua Lipa – One Kiss (16 weken)

De meest succesvolle hit in de Nederlandse Top 40 als je kijkt naar aantal weken op nummer één. Zowel Calvin Harris als Dua Lipa hadden de jaren hiervoor al meerdere malen met enkele hits in de Top 40 gestaan, maar de combinatie die zij met One Kiss aangingen, bleek een enorm schot in de roos. Maar liefst 16 weken was dit nummer het populairste liedje in Nederland.

Geef een reactie