De 6 laatste winnaars van het WK Voetbal

wk voetbal winnaars

Deze zomer werd Frankrijk winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal. Niet de meest uitgesproken favoriet, wel één van de weinige toplanden die hun status als grote voetbalnatie waarmaakte. Waar onder andere Duitsland, Brazilië en Spanje niet konden imponeren, deden de Fransen dat wel. Zij mogen zich nu vier jaar lang de beste van de wereld noemen. Wij zetten de laatste 6 winnaars van het WK voetbal voor je op een rijtje:

1998: Frankrijk

Waar de lijst eindigt met Frankrijk, begint het met datzelfde land. Onder aanvoering van aanvoerder Didier Deschamps (in 2018 bondscoach van het winnende team) werd de finale in eigen land gewonnen van Brazilië. Frankrijk stond op zijn kop.

2002: Brazilië

Wat de Brazilianen vier jaar eerder niet lukte, lukte in 2002 wel. Voor het eerst een mondiaal eindtoernooi in Azië. Brazilië won in de finale van Duitsland, mede door een doelpunt van de sterspeler van Brazilië, Ronaldo.

2006: Italië

Op het WK 2006 in Duitsland was Italië niet de grootste favoriet, maar ging er wel met de beker vandoor door in een zinderende finale Frankrijk na penalty’s te verslaan. Het moment van die finale was toch wel de kopstoot die Zinedine Zidane uitdeelde aan Marco Materazzi. Hij werd van het veld gestuurd met een rode kaart en Italië bleek vervolgens koeler en werd wereldkampioen.

2010: Spanje

Het WK wat voor velen van ons nog erg gevoelig ligt. Nederland was voor het eerst sinds 1978 doorgedrongen tot de finale van een WK maar moest helaas met een zilveren medaille terug naar huis. In Zuid-Afrika was Spanje na verlenging de betere en won met 1-0. De vraag die ons allemaal blijft achtervolgen is “Wat zou er gebeurd zijn als Robben ons op voorsprong had geschoten?” Helaas zullen we het antwoord daar nooit op weten.

2014: Duitsland

Het WK in Brazilië werd voor Duitsland een WK om nooit te vergeten. De finale werd gespeeld tegen het Argentinië van Lionel Messi, die een ronde eerder Oranje naar huis gestuurd had. Uiteindelijk werd de finale in de verlenging beslist door een goal van Mario Götze.

2018: Frankrijk

Frankrijk verloor het afgelopen WK geen enkel van haar wedstrijden. Enkel tegen Denemarken werd 0-0 gespeeld in de poulefase toen er niets meer op het spel stond. Vervolgens werden Argentinië, Uruguay, België en Kroatië aan de zegekar gebonden. 20 jaar na de vorige wereldtitel stond Frankrijk opnieuw op zijn kop.

Geef een reactie