De 6 laatste winnaars van Expeditie Robinson

De echte fans zijn er alweer een tijdje naar aan het uitkijken, het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. In Expeditie Robinson gaan bekende Nederlanders, maar tegenwoordig ook onbekende Nederlanders, op een onbewoond eiland de strijd met elkaar aan. Een strijd tegen je medekandidaten, maar ook een strijd tegen de elementen. Zonder luxe, zonder welke voorziening dan ook. Op zoek naar eten op het eiland, de proeven die tegen elkaar gespeeld moeten worden om jezelf, of je team, een goede uitgangspositie te geven. Het is een harde strijd die lang niet voor iedereen is weggelegd.

Van 2010 tot en met 2016 werd het spel gespeeld door bekende Nederlanders. Vanaf 2017 speelden ook enkele onbekende Nederlanders mee in de expeditie. Ook in 2018 zal dit gaan gebeuren. Voor wie niet kan wachten op het nieuwe seizoen, alvast een kleine terugblik naar de laatste 6 winnaars van Expeditie Robinson.

2013: Edith Bosch

Na 2012 won er in 2013 wederom een ex-topsporter. Judoka Edith Bosch was de sterkte dat jaar in een finale die werd gespeeld door alleen maar vrouwen.

2014: Kay Nambiar

De relatief onbekende Kay Nambiar was na 2014 ineens een stuk bekender. De muziekant/fotomodel was de eerste mannelijke winnaar van Expeditie Robinson sinds 2009.

2015: Amara Onwuka

Weervrouw Amara Onwuka was de beste in 2015. Na een zinderende finale won zij van haar medefinalisten Oscar Aerts en Anna Speller. De hele periode op het eiland liet Amara zien een zeer sterke deelnemer te zijn en was voor velen dan ook een terechte winnaar.

2016: Bertie Steur

Misschien wel de meest indrukwekkende zege was die van Bertie Steur in 2016. De boerin die bekend werd door haar deelname aan Boer Zoekt Vrouw werd in de eerste de beste eilandraad direct weggestuurd. Ze kreeg de kans om te overleven op een ander eiland, helemaal alleen. Ze pakte die kans met beide handen aan en hield dat tot aan de finale vol. Tot verbazing van haar medefinalisten sloot ze weer aan in de finale en ging ze er met de winst vandoor.

2017: Carlos Platier Luna

Het eerste jaar dat de 15 bekende Nederlanders werden aangevuld met 4 onbekende Nederlanders, was het direct een onbekende Nederlander die de expeditie won. Carlos was sterk, zowel mentaal als fysiek, en won de finale dan ook vrij overtuigend. Kaj Gorgels en Soundos el Ahmadi eindigde op de tweede en derde plek in deze finale.

2018: Jan Bronninkreef

De editie van 2018 kende wederom een aantal bekende Nederlanders en onbekende Nederlands. Één van de onbekenden was Jan Bronninkreef, ook wel Boer Jan genoemd. Jan was een allemansvriend, knokte zich naar de finale en wist die ook te winnen. In de finale versloeg hij de onbekende Dominique en ex-topsporter Gregory Sedoc.

Geef een reactie