De 6 laatste winnaars van de Televizierring

gouden televizierring

Ieder jaar staan alle bekende tv-persoonlijkheden van Nederland op de rode loper, in afwachting van de uitreiking van de Gouden Televizierring. Televisie-kijkend Nederland kiest dan onder andere de beste presentator en presentatrice van het jaar, maar het klapstuk van de avond is altijd de verkiezing van beste televisieprogramma. De winnaar krijgt de Gouden Televizierring en mag die onderscheiding een jaar lang houden. De afgelopen jaren zijn vele programma’s hiervoor in aanmerking gekomen, en wij zetten de 6 laatste winnaars voor je op een rij:

2013. Wie is de Mol?

De vier jaar hiervoor was Wie is de Mol? elke keer één van de drie genomineerden voor de Televizierring, maar won nooit. In 2013 kwam daar verandering in. Met 49% van de stemmen kreeg het programma, waarin bekende Nederlanders met elkaar opdrachten uitvoeren zonder dat men weet wie de saboteur is, eindelijk die verdiende prijs.

2014. Flikken Maastricht

Al jaren is Flikken Maastricht een populaire politieserie met in de hoofdrol Angela Schijf en Victor Reinier. Ook voor hen was het niet de eerste keer dat zij genomineerd waren, want een jaar eerder grepen zij net naast deze prijs. Voor alle makers van deze serie, maar ook voor de fans, was dit de ultieme beloning.

2015. SynDROOM

SynDROOM is een programma waarin Johnny de Mol op pad gaat met mensen met het syndroom van Down, autisme of andere psychische stoornissen. De dromen van deze mensen worden door Johnny en zijn team werkelijkheid, waarmee het programma de harten van vele televisiekijkers heeft weten te winnen. De prijs die SynDROOM won was de 50e Gouden Televizierring die werd uitgereikt.

2016. Floortje naar het eind van de wereld

Floortje Dessing is jarenlang het boegbeeld geweest van reisprogramma 3 op Reis, maar kwam later met haar eigen programma, waarin ze letterlijk de hele wereld over reist. Het bijzondere aan dit programma is dat Floortje mensen portretteert die ergens op een afgelegen plek op de wereld woont. Voor velen van ons van ver van ons bed show, maar daarom ook erg indrukwekkend om een kijkje achter de schermen bij die mensen te krijgen.

2017. Zondag met Lubach

Zondag met Lubach is een satirisch televisieprogramma waarin presentator Arjen Lubach en zijn team het nieuws van de afgelopen week met een knipoog doornemen, maar wel met een serieuze ondertoon. Hij brengt maatschappelijk gevoelige onderwerpen aan het licht en weet daarmee de kijker zowel informatief als humoristisch te boeien. In het jaar 2017 keken vaak meer dan een miljoen mensen naar zijn shows en kreeg hij zelfs wereldwijd bekendheid met zijn humoristische introductiefilm over Nederland, waarin hij Donald Trump uitlegt hoe mooi ons land is.

2018. Beau five days inside

Beau van Erven Dorens is weer helemaal terug aan de top van televisieland en bewijst dat met liefst twee prijzen in 2018. Niet alleen wint hij de award voor Beste Presentator maar wint hij met het programma Beau five days inside de Gouden Televizierring. In dit programma gaat hij elke aflevering vijf dagen naar binnen bij een instelling waar normaal gesproken geen camera’s binnenkomen, zoals een hospice of een ts-kliniek. Vrijwel iedere aflevering was goed voor meer dan een miljoen kijkers.

Geef een reactie