De 6 laatste sportvrouwen van het jaar

sportvrouw van het jaar

Ieder jaar wordt in december teruggeblikt op het afgelopen sportjaar. Alle hoogtepunten en dieptepunten worden op een rijtje gezet en een speciale commissie kiest dan de sportman en sportvrouw van het jaar. Een eretitel die iedere sporter wel graag zou willen winnen. Deze verkiezing wordt al tientallen jaren georganiseerd en ieder jaar weer wordt er halsreikend uitgekeken naar het sportgala, waar de prijzen ieder jaar weer worden uitgereikt. Wij zetten de 6 laatste winnaars van de titel Sportvrouw van het jaar voor je op een rijtje.

2013. Marianne Vos

Voor Marianne Vos was de titel sportvrouw van het jaar in 2013 al de derde keer dat ze deze titel kreeg. 2013 was voor haar dan ook een zeer succesvol jaar met onder meer de wereldtitel veldrijden en de wereldtitel wielrennen op de weg.

2014. Ireen Wüst

8 jaar na haar eerste uitverkiezing tot sportvrouw van het jaar won Nederlands beste olympiër aller tijden haar tweede titel. In het jaar 2014 won zij Olympisch goud op de 3000 meter en de ploegenachtervolging, en werd ze bovendien Europees Kampioen en Wereldkampioen Allround schaatsen.

2015. Dafne Schippers

Nederland telt weer mee in internationale atletiekwereld en Dafne Schippers is daar het levende bewijs van. In 2015 won ze op het EK indoor de titel op de 60 meter, en op het WK atletiek won ze zilver op de 100 meter en zelfs goud op de 200 meter.

2016. Sanne Wevers

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro was voor de Nederlandse ploeg erg succesvol en dat geldt ook voor de turndames. Sanne Wevers won in de turnhal goud op het onderdeel evenwichtsbalk. De eerste gouden medaille voor Nederland op een turnonderdeel bij de dames zorgde ervoor dat Sanne Wevers later dat jaar de prijs voor beste sportvrouw van het jaar in ontvangst mocht nemen.

2017. Dafne Schippers

Net als twee jaar eerder won Dafne Schippers de prijs voor beste sportvrouw van het jaar. In dat jaar werd ze wederom wereldkampioen op de 200 meter sprint en leverde daarmee een absolute topprestatie die over de hele wereld veel aanzien had.

2018. Suzanne Schulting

Nederland telt al een tijdje mee in de wereld van shorttrack, maar een echte grote titel was er de laatste jaren niet gewonnen. Suzanne Schulting bracht daar in 2018 verandering in. Ze won op de Olympische Spelen van Pyongchang de gouden medaille op de 1000 meter. Daar waar zij niet startte als favoriete, wist zij de titel met overmacht binnen te slepen. In december kreeg ze de titel sportvrouw van het jaar 2018.

Geef een reactie