De 6 hoogste noteringen in de Top 2000 van 2018

beste liedjes uit top 2000

Ieder jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw laat NPO Radio 2 de 2000 beste hits aller tijden horen. In deze lijst die de luisteraars zelf hebben kunnen samenstellen, wordt in 7 dagen tijd afgeteld van 2000 naar één. Van hedendaagse muziek tot oude klassiekers en van Nederlandse liedjes tot muziek van ver buiten Nederland, alles komt voorbij. Voor veel muziekliefhebbers is deze week de leukste week van het jaar en luistert men uren radio, kijkt men de registratie op tv of bezoeken ze zelfs het Top 2000 cafe. Wij zetten de 6 hoogst genoteerde liedjes uit de Top 2000 voor je op een rij. Dit jaar komen de 6 hoogst genoteerde liedjes allemaal uit de jaren ’70.

1. Queen – Bohemian Rhapsody

Een vaste klant in de bovenste regionen van de Top 2000. Al meerdere malen heeft dit nummer op de hoogste trede van de Top 2000 gestaan. Voor veel muziekliefhebbers is dit niet alleen het beste liedje van Queen, maar het beste liedje aller tijden. Met 35 noteringen in de Top 2000 is Queen bovendien erg goed vertegenwoordigd in deze jaargang van de lijst.

2. Eagles – Hotel California

Net als Bohemian Rhapsody is ook Hotel California een vaste klant in de top 10 van de lijst. Hoewel ze ooit op nummer één stonden, moeten ze het dit jaar hun meerdere erkennen in Queen. Het nummer kwam uit in 1977 en was destijds ook een hele grote hit.

3. Billy Joel – Piano Man

Een plekje hoger dan vorig jaar staat Piano Man, de grootste hit van Billy Joel. In 1974 kwam dit nummer uit en werd een wereldwijde hit. Dit nummer is ook ieder jaar een vaste waarde in de top 10 van de lijst en kan door veel liefhebbers van begin tot eind worden meegezongen.

4. Led Zeppelin – Stairway To Heaven

Stairway to heaven is een megahit van de Engelse hardrockgroep Led Zeppelin. Het nummer werd in 1971 niet op single uitgebracht maar alleen via een verzamelalbum verspreid. Het gerucht gaat dat in het nummer een geheime, satanische boodschap verborgen zit die alleen te horen is wanneer je het nummer achterstevoren afspeelt.

5. Pink Floyd – Wish You Were Here

Net als Led Zeppelin is ook Pink Floyd een Engelse band. Pink Floyd heeft meerdere grote hits op zijn naam staan, waarvan Wish you were here de allergrootste is. Deze hit werd uitgebracht in 1975 op het album met de zeer toepasselijke naam Pink Floyd.

6. Deep Purple – Child In Time

Deze klassieker van de Engelse hardrockband kwam uit in 1970. Het nummer heeft veel weg van het nummer Bombay Calling avn de Amerikaanse band It’s A Beautiful Day, maar Deep Purple heeft nooit aangegeven hun inspiratie hier uit gehaald te hebben. Child In Time staat al jaren in de top 10 van de Top 2000.

Geef een reactie