De 6 grootste voetbalstadions van Nederland

grootste stadions van nederland

Nederland kent vele betaald voetbalorganisaties en allen hebben ze stadions waar zij hun thuiswedstrijden in spelen. Het ene is groter dan het andere en allemaal hebben ze hun eigen charme. Het grootste voetbalstation in Nederland heeft een capaciteit die bijna 25x zo groot is dan het kleinste stadion van ons land. Wij zetten voor je de grootste voetbalstadions qua capaciteit voor je op een rij.

6. Gelredome – capaciteit 25.000

Het Gelredome in Arnhem is de thuishaven van Vitesse heeft een capaciteit van 25.000 toeschouwers. Het is één van de twee stadions waarvan het dak dicht kan, en het enige stadion van ons land met een veld dat naar buiten gereden kan worden. Het wordt naast thuiswedstrijden van Vitesse ook gebruikt voor concerten.

5. Abe Lenstra Stadion – capaciteit 26.100

In Heerenveen staat het voetbalstadion van SC Heerenveen, vernoemd naar icoon van de club Abe Lenstra. Het stadion is geopend in 1994 en ligt nabij het centrum van de stad.

A post shared by Stadionwereld (@stadionwereld) on

4. Grolsch Veste – capaciteit 30.205

In Enschede staat hier, dat bespeeld wordt door FC Twente. In de loop der jaren is het stadion flink verbouwd en is er een tweede ring op een deel van het stadion gezet, waarme de capaciteit flink toenam. Er zijn plannen om de laatst overgebleven lage tribune ook te verhogen, maar dat hangt samen met de sportieve prestaties van de club.

3. Philipsstadion – capaciteit 36.500

Één van de oudste stadions van ons land maar wel één van de meest moderne. Het stadion van PSV in Eindhoven gebruikt namelijk volledig led-lampen voor de stadionverlichting. Het Nederlands Voetbalelftal speelt regelmatig interlands in het Philipsstadion, dat dicht bij het centrum van Eindhoven ligt.

A post shared by PSV (@psv) on

2. Stadion Feijenoord – capaciteit 51.117

Hoewel de officiële naam Stadion Feijenoord is, zullen de meesten dit stadion in Rotterdam kennen als De Kuip. Wordt gezien als één van de meest sfeervolle stadions die ons land kent. Bij wedstrijden van Feyenoord is De Kuip altijd volledig gevuld en dat is te merken aan de sfeer. De laatste jaren wordt De Kuip steeds minder gebruikt voor wedstrijden van het Nederlands Elftal.

1. Johan Cruyff Arena – capaciteit 54.033

In 2018 is de naam wat voorheen de Amsterdam Arena heette, officieel veranderd in de Johan Cruyff Arena, als eerbetoon aan het overleden clubicoon. Ajax speelt hier haar thuiswedstrijden en ook het Nederlands Elftal speelt een groot deel van haar wedstrijden in dit stadion. Naast voetbalwedstrijden worden ook vaak andere evenementen in de Johan Cruyff Arena georganiseerd, zoals concerten van grote artiesten. Qua capaciteit is dit het grootste stadion van Nederland.

Geef een reactie