De 6 grootste vliegvelden van Europa

grootste vliegvelden europa

Bijna iedereen is wel eens op Schiphol geweest. Een immens groot vliegveld en ook één van de grootste vliegvelden van Europa. Maar andere grote steden in Europa hebben ook grote vliegvelden, en het kan nog groter en massaler dan hier in Nederland. Iemand die veel reist zal vast ooit op deze luchthavens geweest zijn. Vaak zijn ze zo groot dat je er makkelijk kunt verdwalen! Hieronder zie je een overzicht van de 6 grootste vliegvelden van Europa, gesorteerd op het aantal passagiers dat per jaar gebruik maken van het vliegveld.

StadNaam vliegveldPassagiers per jaar
LondenHeathrow Airport78.000.000
ParijsCharles de Gaulle Airport69.000.000
AmsterdamSchiphol Airport68.000.000
FrankfurtFrankfurt Airport64.000.000
InstanbulAtatürk Airport63.000.000
MadridBarajas Airport53.000.000

Londen op nummer één

Het grootste vliegveld van Europa is in Londen. Londen heeft meerdere grote vliegvelden in of nabij de stad, maar vliegveld Heathrow Airport is de grootste van de stad én van Europa. Bijna 80 miljoen passagiers maken jaarlijks gebruik van de luchtvangen in de hoofdstad van Engeland. Na Londen staat het vliegveld van Parijs, Airport Charles de Gaulle, op een tweede plek. De top drie wordt compleet gemaakt door Schiphol. Daarmee zie je dat Amsterdam toch steeds belangrijker wordt als het gaat om vliegverkeer in Europa. De overige vliegvelden in deze top 6 zijn Frankfurt Airport, Instanbul Atatürk Airport en Madrid Barajas Airport.

Dat al deze vliegvelden van grote steden dan ook populaire vakantiebestemmingen zijn voor bijvoorbeeld een citytrip, dat is niet altijd het geval. Deze vliegvelden gelden vaak ook als verbindpunt. Men stapt hier ook veel over naar andere vluchten, omdat er een eindbestemming is die elders in Europa te vinden is. Luchthavens die het net niet tot deze top 6 geschopt hebben, maar wel jaarlijks een miljoenenpubliek trekken zijn onder andere Barcelona, München en Rome.

Vliegvelden Benelux

Vliegveld Schiphol is met haar derde plek in deze top 6 dus niet het grootste vliegveld van Europa, maar is in de Benelux wel van ongekend formaat. Waar Schiphol dus jaarlijks zo’n 68 miljoen passagiers vervoert, vervoert de nummer twee van de Benelux (Brussel Airport) slechts 24 miljoen passagiers.

Er zijn dus voldoende vliegvelden in Europa te vinden die jij kunt gebruiken voor jouw volgende vakantie. Vind je het moeilijk om een geschikte vakantie te vinden? Bekijk dan eens deze vakantie tips. Bovendien kun je online kijken voor vliegtickets bij Expedia, en kun je zelfs gebruik maken van Expedia korting.

Geef een reactie