De 6 grootste steden van de Verenigde Staten

Grootste steden van Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika is groot, erg groot. Het kent vele grote steden. Niet alleen qua inwoners maar ook qua oppervlakte. In totaal wonen er op dit moment ruim 325 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Ter illustratie, dat is ruim 18 keer zo veel dan in ons kleine Nederland. In totaal kennen de Verenigde Staten 10 steden waar meer dan een miljoen inwoners wonen. Maar wat zijn nou de grootste steden van de Verenigde Staten als je kijkt naar inwoners? Wij zetten de grootste steden voor je op een rij:

1. New York

De grootste, maar misschien ook wel de bekendste stad van de Verenigde Staten. New York, ook wel The Big Apple genoemd, heeft ruim 8.6 miljoen inwoners. Naast alle inwoners is het ook nog eens een enorme toeristische trekpleiser. Een must-see voor elke liefhebber van de Verenigde Staten. Met het Vrijheidsbeeld als bekendste attractie.

2. Los Angeles

Helemaal aan de andere kant van het land vinden we Los Angeles, de prachtige kuststad in California. Los Angeles staat bekend als stad waar veel beroemdheden wonen, het vaak mooi weer is en waar natuurlijk de grootste films zijn opgenomen. Op dit moment heeft Los Angeles 4 miljoen inwoners.

3. Chicago

Met 2.7 miljoen inwoners staat Chicago op de derde plek van deze lijst. In het noorden van de Verenigde Staten vind je Chicago, dat voornamelijk bekend staat als zakenstad. Daarnaast is het een zeer mooie stad, die bovendien op een vrij centrale plek van het land ligt, waardoor het voor citytrippers ook een populaire bestemming is.

skyline chicago
De skyline van Chicago

4. Houston

Houston, we’ve got a problem. Een wereldberoemde quote die zijn oorsprong vond in de ruimte, maar gebruikt werd in communicatie met Houston. In Houston heeft NASA een ruimtecentrum ingericht. Houston is de grootste stad van de staat Texas met ruim 2.3 miljoen inwoners.

5. Phoenix

Phoenix is de hoofdstad van de staat Arizona en is een van de snelst groeiende steden van de Verenigde Staten. Met ruim 1.6 miljoen inwoners is deze stad, die dicht bij de grens met Mexico ligt, de nummer 5 in de lijst met grootste steden van het land.

6. Philadelphia

In het noordoosten van de Verenigde Staten ligt Philadelphia. De stad vormt het hart van de metropoolregio Delaware en hoort bij de staat Pennsylvania. Met 1.5 miljoen inwoners staat het nog net in de top 6 van grootste steden van de Verenigde Staten.

Geef een reactie