De 6 grootste landen van Azië

inwoners in azie

Azië is een werelddeel waar velen van ons zelden of nooit komen. Tocht is het een enorm groot continent met veel grote landen. Qua inwonersaantallen zijn er landen die in ongekend perspectief staan als je het vergelijkt met het kleine Nederland. Zo is het land met de meeste inwoners ter wereld ook in Azië te vinden, namelijk China. Wij zetten de 6 grootste landen in Azië op basis van inwonersaantallen op een rijtje voor je.

1. China – 1.300.000.000 inwoners

Je leest het goed, meer dan één miljard inwoners wonen er in China. Al jaren is China qua inwonersaantal niet alleen het grootste land van Azië, maar ook van de hele wereld. De bevolking van dit land groeit al jaren, eigenlijk zelfs te hard. De regering van China heeft daarom ook een tijdje de regel gehanteerd dat er per gezin maar een maximum aantal kinderen geboren mocht worden. De grootste steden van het land zijn Peking en Sjanghai.

2. India – 1.200.000.000 inwoners

Net als China heeft ook India meer dan één miljard inwoners. Een groot deel van de inwoners van India, ongeveer drie kwart van het land, woont op het platteland. De inwoners van India zijn veelal aanhangers van het Hindoeïsme of het boeddhisme. Ook het toerisme in India wordt steeds belangrijker, mede omdat toeristen meer en meer kiezen voor een rondreis door India.

3. Indonesië – 248.000.000 inwoners

Indonesië is een land dat voornamelijk bestaat uit kleine eilanden. Het land kent in totaal meer dan 17 duizend kleinere eilanden waarvan er 6 duizend bewoond zijn. De eilanden met de meeste inwoners zijn Java, SUmatra, Kalimantan en Nieuw-Guinea.

4. Pakistan – 183.000.000 inwoners

Pakistan is een land dat qua oppervlakte erg groot is, maar ook bijna tweehonderd miljoen inwoners heeft. Het land is nog niet heel erg oud, want het is ontstaan in 1947. Desalniettemin is het de nummer vier als het gaat om meeste inwoners per land in Azië.

5. Bangladesh – 154.000.000 inwoners

Bangladesh heeft veel inwoners, meer dan 150 miljoen, maar is wel één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Het land is redelijk klein qua oppervlakte, maar kent enorm veel dichtbevolkte dorpen en steden.

6. Japan – 126.000.000 inwoners

Ook Japan is een land dat bestaat uit veel eilanden. Toch wonen de meeste Japanners op het grootste eiland, Hokkaido. De grootste stad van het land is Tokio, waar ook verreweg de meeste inwoners van Japan wonen.

Geef een reactie