De 6 drukste rijkswegen van Nederland

drukste wegen van nederland

In Nederland rijden dagelijks veel mensen met de auto naar hun werk en weer naar huis. Helaas zorgt dit ervoor dat vele automobilisten iedere dag weer in de file staan. Niemand vindt het leuk om in de file te staan, maar in de drukke spitsuren ontkom je er niet aan. Met name in de Randstad, staan veel files. Er worden veel ideeën geopperd om van het fileprobleem af te komen, maar tot een echte oplossing is men nog niet gekomen. Wij zetten een de 6 drukste rijkswegen voor je op een rijtje.

6. A4

De A4 tussen Rotterdam en Den Haag staat op nummer zes in deze lijst. Het is een rijksweg waar dagelijks veel woon-werk verkeer overheen gaat. Gemiddeld gaan er per uur 3.592 automobilisten over deze weg.

5. A2

Één van de langste rijkswegen van ons land staat op nummer vijf in deze lijst. De A2 loopt van Maastricht naar Amsterdam en komt dus ook langs drukke steden als Eindhoven, Den Bosch en Utrecht. Per uur rijden 3.626 automobilisten over deze weg.

4. A16

In het zuiden van het land vinden we de A16, een rijkweg die met name tussen Breda en Rotterdam zijn piek kent. Onder andere veel verkeer uit Noord-Brabant naar de randstad en andersom maakt gebruik van deze route. Het is dan ook een plek waar dagelijks veel verkeersopstoppingen zijn en waar automobilisten regelmatig met vertraging te maken krijgen. Gemiddeld rijden hier 3.745 automobilisten per uur.

3. A12

De A12 is de rijksweg tussen twee van ’s lands grootste steden, Utrecht en Den Haag. Op deze route is vrijwel geen rustig moment te vinden met de 4.075 autmobilisten die hier gemiddeld per uur rijden. Zowel van Utrecht naar Den Haag als de andere kant op is een erg drukke route.

2. A10

Moet je in of rond Amsterdam zijn, dan ontkom je er niet aan om de A10 te gebruiken. De A10 loopt in zijn geheel rond Amsterdam en is dus een weg die door iedereen gebruikt wordt die de stad in of uit moet. Gemiddeld rijden op de A10 4.610 automobilisten per uur, wat het één van de drukste wegen van ons land maakt.

1. A13

De A13 is de drukste rijksweg die ons land kent. De A13 is in zekere zin vergelijkbaar met de A4 omdat het ook een belangrijke verbindingsweg is tussen Rotterdam en Den Haag. Ook het drukke Delft ligt op de route van de A13, en is daarmee een belangrijke verkeersader voor al het woon-werk verkeer uit deze regio. Per uur rijden hier gemiddeld 4.749 automobilisten.


Geef een reactie