De 6 beste meditatie apps

meditatie

Je kunt vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder je smartphone. Je gebruikt het apparaat om te bellen, berichten te versturen, je mail te lezen en nog veel meer. Wist je dat je je smartphone ook kunt gebruiken bij het mediteren? Op het gebied van mindfulness zijn er verschillende meditatie apps die jou hierbij kunnen helpen. Wij zetten de 6 beste apps voor je op een rij.

Buddhify app

Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als voor Android en is een echte aanrader. Zelfs de krant The Sun heeft deze app al beste beoordeeld op het gebied van gezondheidsapps. De app ziet er goed uit en werkt uitstekend. Een echte toevoeging aan je smartphone.

Smiling Mind

Wie denkt dat mindfulness en meditatie alleen voor volwassenen is, heeft het mis. Ook kinderen en jong volwassenen kunnen veel profijt hebben van meditatie. De app Smiling Mind is speciaal op deze doelgroep gericht. De app heeft verschillende leeftijdsgroepen zodat je de inhoud precies kunt afstemmen op de behoefte van jouw kind.

Meditation Moments

De app meditation Moments is een Nederlandstalige app voor medicatie, en heeft over de 100 verschillende gesproken meditaties. Al deze meditaties zijn ingesproken door Michael Pilarczyk, een man met een een warme en rustgevende stem. Het grote voordeel van deze app is dat het zowel geschikt is voor beginners als voor mensen die al heel veel aan meditatie gedaan hebben.

De Mindfulness-app

Deze van oorsprong Zweedse app is tegenwoordig ook in het Nederlands verkrijgbaar. De stem die je in de app hoort, is de stem van Helma Ton, de voorzitter van de Vereniging van Mindfulness based trainers in Nederland en Vlaanderen. Je kunt in deze apps kiezen voor hele korte meditaties, maar ook voor wat langer durende sessies. De app is gratis te downloaden.

Meditation Helper

Om goed te mediteren moet je er even goed de tijd voor nemen. Overhaaste meditatie heeft vaak niet het gewenste effect. De app Meditation Helper helpt je daarbij, door je op een fijne manier de tijd te laten nemen voor meditatie. Dit doet de app door gebruik te maken van een klok en speciale geluiden.

Calm

De app Calm is er helemaal op gericht om jou rustig en kalm te krijgen. Je kunt in de app kiezen voor verschillende achtergronden, met de daarbij horende geluiden. Denk aan een regenwoud, de golven van de zee of een stromende rivier. Zo kun je zelf gaan ontdekken welke geluiden jou het beste helpen om kalm te worden, zodat je op een prettige manier kan mediteren.

Bron: https://www.zobegaafd.nl/beste-apps-meditatie-en-mindfulness/

Geef een reactie