De 6 best betaalde sporters in 2017

de 6 best verdienende sporters

Ben je goed in je sport, dan kun je daar veel geld mee verdienen. Waar vele sporters die professioneel met hun sport omgaan er mee kunnen leven, zullen zij na hun actieve carrière toch een andere bron van inkomsten moeten zoeken. Er zijn natuurlijk ook de sporters die veel, heel veel geld binnenkrijgen vanwege hun sport. Salarissen rijzen de pan uit en ook kunnen de bekende sporters veel verdienen met bijvoorbeeld sponsoring. Van veel sporters wordt uitgezocht hoe hoog de inkomsten zijn. Wij zetten de 6 best verdienende sporters van 2017 op een rijtje voor je.

1. Floyd Mayweather

Bokser van beroep, en al jaren één van de beste boksers die er is. Deed in heel 2017 maar één gevecht, maar wel direct een gevecht waar de hele wereld naar uitkeek. Hij ging het gevecht voor de wereldtitel aan met Conor McGregor en verdiende met dat gevecht alleen al 275 miljoen dollar. Met wat extra sponsorinkomsten kwam zijn totale opbrengst voor 2017 op 285 miljoen dollar.

2. Lionel Messi

De Argentijnse alleskunner heeft een megasalaris bij zijn club FC Barcelona en ontvangt daarnaast ook nog hoge inkomsten uit sponsoring. Zo is hij één van de gezichten van sportmerk Adidas. Zijn totale inkomsten in 2017 kwamen uit op 111 miljoen dollar. Een stuk minder dan Mayweather, maar wel goed voor een tweede plek in deze lijst.

3. Cristiano Ronaldo

Bij zijn club Real Madrid is hij de absolute superster en daar zit natuurlijk een mooi salaris aan vast. Daarnaast leent Ronaldo zich voor verschillende sponsorcampagnes, en die combinatie leverde hem in 2017 108 miljoen dollar op. Net een stukje minder dan zijn Argentijnse concurrent. Komend voetbalseizoen speelt Ronaldo bij Juventus in Italië, waar hij ook ongetwijfeld goed voor gecompenseerd zal worden.

4. Conor McGregor

De bokser die in de ring ten onder ging tegen Floyd Mayweather verdiende, ondanks zijn nederlaag, in dat jaar ongeveer 99 miljoen dollar.

5. Neymar

In de schaduw van Ronaldo en Messi is ook de Braziliaanse Neymar een grootverdiener in de voetballerij. Maakte voor een ongekend hoog transferbedrag de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint Germain, en verdiende in 2017 nog ruim 90 miljoen dollar.

6. LeBron James

De boomlange basketballer is de grootste blikvanger in de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. Met een inkomen van 85 miljoen dollar is hij de nummer 6 op deze lijst. Opmerkelijk is dat hij de enige is waarbij de sponsorinkomsten boven de 50 miljoen dollar uitkomen. Hij heeft namelijk maar een bescheiden salaris van ‘slechts’ 32 miljoen dollar.

Geef een reactie