De 6 best beoordeelde restaurants van Nederland

beste restaurants van nederland

In Nederland vind je veel goede restaurants om een heerlijk hapje te eten. Er zijn zelfs verschillende restaurants in Nederland die één of meerdere Michelinsterren hebben. Dit is een bevestiging dat het eten van hoge kwaliteit is en waar je dus als culinair liefhebber kunt genieten van de beste gerechten. Ieder jaar stelt restaurantgids Lekker een lijst op met de beste restaurants van Nederland. Wij laten je zien welke 6 restaurants het hoogst in deze lijst staan.

Inter Scaldes

Restaurant Inter Scaldes is een restaurant in Kreuningen en staat al jaren aangeschreven als één van de beste restaurants van ons land. Het restaurant heeft met gastvrouw Claudia Brevet zelfs de gastvrouw in huis die is uitgeroepen tot beste gastvrouw van 2018. Het restaurant heeft drie Michelinsterren.

De Librije

Ook restaurant de Librije is een vaste klant in de lijst met beste restaurants van Nederland. Met drie Michelinsterren is het een geweldig restaurant, dat onder leiding staat van Jonnie en Therese Boer. Dus ben je in de buurt van Zwolle en wil je culinair genieten? Dan is de Librije een goede optie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Librije (@delibrijezwolle) on

De Leest

De lijst met restaurants die drie Michelinsterren wordt gecompleteerd door restaurant de Leest uit Vaassen. Onder leiding van Kim Veldman en chef-kok Jacob Jan Boerma. Specialiteit van dit restaurant is de Franse keuken. Natuurlijk in combinatie met de lekkerste Franse wijnen.

Ciel Bleu

Op de 23e verdieping van Hotel Okura in Amsterdam vind je Ciel Bleu, het restaurant van chef-koks Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Al jarenlang staan zij bekend om gerechten van hoog niveau.

Tribeca

Tribeca is een restaurant in de Noord-Brabantse plaats Heeze. Onder leiding van kok Jan Sobecki kun je hier terecht voor heerlijke gerechten van hoge kwaliteit.

De Lindehof

Deze top 6 wordt afgesloten met een ander restaurant uit Noord-Brabant, namelijk de Lindehof in Nuenen. Het restaurant wordt gerund door chef-kok Soenil Bahadoer en heeft sinds 2015 twee Michelinsterren.

Nederland kent echter veel, heel veel restaurants waar je met hoge kwaliteit kunt eten. Niet ieder restaurant zal een Michelinster hebben, maar dat wil niet zeggen dat je hier terecht kunt voor een avond vol culinaire hoogtepunten. Een voorbeeld hiervan is restaurant Stoute Karel in Gorinchem. Wil jij dus heerlijk eten in Gorinchem en ben je op zoek naar een goed restaurant? Dan is dit een hele goede optie! Dit goede restaurant vind je hier:

Buiten de Waterpoort 2a
4201CS Gorinchem

Geef een reactie