De 6 bekendste leden van de Club van 27

beste liedjes uit top 2000

Opvallend veel bekende artiesten die zijn overleden op 27-jarige leeftijd worden vaak samen genoemd in de Club van 27. Geen echte club natuurlijk, maar wel een zeer opvallend feit dat meerdere beroemde muzikanten allen het leven verloren toen zij 27 jaar oud waren. Waar er vanaf eind jaren 60 en begin jaren 70 voor het eerst gesproken werd over dit opmerkelijke verband, werd er later altijd verwezen naar deze Club van 27, wanneer een bekende artiest overleed op deze leeftijd. Een overzicht van de 6 bekendste artiesten die in één adem met deze Club van 27 genoemd worden.

Brian Jones

Brian Jones verdronk op 3 juli 1969 in een zwembad. Jones was gitarist en medeoprichter van één van de grootste bands aller tijden; The Rolling Stones.

Jimi Hendrix

Op 18 september 1970 overleed één van de beste gitaristen die we ooit gekend hebben. Jimi Hendrix was de leadzanger van zijn eigen band en was over de hele wereld een zeer gerespecteerd artiest. Na een overdosis slaaptabletten in combinatie met het gebruik van medicijnen kwam er een einde aan zijn leven.

Janis Joplin

Niet lang na het overlijden van Jimi Hendrix overleed zangeres Janis Joplin op 27-jarige leeftijd. Joplin was een blues- en soulzangeres en timmerde al tien jaar aan de weg in de Verenigde Staten. Ook hier werd drugsgebruik de zangeres fataal.

Jim Morrison

Als zanger van de Amerikaanse band The Doors trad Jim Morrison al ruim zes jaar op door heel Amerika. Met The Doors scoorde hij verschillende grote hits, maar helaas overleed hij ook op 27-jarige leeftijd. Een hartstilstand was de oorzaak van zijn overlijden.

Kurt Cobain

In 1994 overleed ook Kurt Cobain op 27-jarige leeftijd. De leadzanger en gitarist van de Amerikaanse rockband Nirvana leefde een bewogen leven dat vol met ups en downs zat. Op 5 april 1994 maakte Cobain een einde aan zijn leven en liet zijn vrouw en kind, en ook veel fans in rouw achter.

Amy Winehouse

Amy Winehouse was een zeer talentvolle zangeres. In Engeland scoorde zij erg goed met haar combinatie van soul, R&B en jazz. Ze was niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Winehouse stond bekend om haar problemen met alcohol en drugs, waar ze vaak het nieuws mee haalde. Na overmatig alcoholgebruik werd het lichaam van Winehouse uiteindelijk op 23 juil 2011 gevonden in haar appartement in Londen.

Geef een reactie