6 voordelen van agile werken

agile werken

Steeds vaker zien we dat bedrijven agile gaan werken. Agile werken betekent letterlijk: behendig, lenig werken. Door in korte sprints te werken kan je op korte termijn kleinere doelstellingen halen. Agile werken heeft daarom ook een aantal belangrijke voordelen. In dit artikel heb ik 6 voordelen van agile werken op een rijtje gezet.

Versnelt het proces

Door de snelheid die agile werken met zich mee brengt wordt het proces aanzienlijk versnelt. Een van de kenmerken van agile werken is dat de beslissingen relatief snel worden genomen. Hierdoor kun je in de verschillende korte sprints productverbeteringen snel doorvoeren.

Hogere kwaliteit van het product

Tijdens agile werken zijn er veel feedback momenten. Hierdoor kan er snel worden bijgestuurd op het product en proces. De snelle feedback zorgt dat je negatieve aspecten snel kunnen worden aangepakt en worden voorkomen.

Snel stijgende omzet

Door het versnelde proces kunnen de producten en diensten snel worden ontwikkeld. Ze kunnen snel de markt op en later worden aangepast waar nodig. Hierdoor stijgt de omzet in een kort termijn enorm en dalen de ontwikkelingskosten uiteindelijk ook.

Contact met collega’s

Doordat je veel contact hebt met je collega’s hou je plezier in het werk. Je evalueert bijna dagelijks en weet precies waar iedereen mee bezig is. Dit maakt het een hele transparante manier van werken. Doordat er vaak overlegd wordt komen er steeds meer inzichten in de factoren die een positieve invloed hebben op het plezier in het werk, het maakt het werk dus leuker voor de werknemers.

Risicovermindering

Doordat overal snel op wordt ingespeeld worden risico’s beperkt. Agile werken wordt dan ook als risicomanagement gezien. Dit komt mede dankzij de snelle feedback en bijsturing.

Betrokkenheid van klanten

Doordat er veel overleg is met klanten zijn ze dicht betrokken bij de gang van zaken. Je weet meteen of ze tevreden zijn en kan precies kijken wat je klant verwacht. Hierdoor worden verrassingen voorkomen en heb je een product die perfect aansluit bij de wensen van de klant.

Wil jij ook gebruik maken van agile werken? Laat je adviseren door een specialist. YNNO is een adviesbureau gespecialiseerd in het nieuwe werken en het agile werken. Wil je beginnen, maar weet je niet hoe? YNNO helpt je!

Geef een reactie