6 tips voor het kopen van kinderkleding

tips kinderkleding kopen

Veel ouders vinden het enorm leuk om voor hun kinderen te gaan shoppen. Naast dat het enorm leuk is, kan het voor sommige ook een hele klus zijn. Het grote aanbod, het kopen op maat, de verschillende merken, het is allemaal toch wat. Daarom hebben we hier 6 tips om het shoppen van kinderkleding wat makkelijker te maken:

Maak een lijstje

Wanneer je van tevoren een zogenoemde wishlist maakt is het shoppen veel makkelijker. Je kan gericht op zoek gaan naar bepaalde producten en hoeft niet als een kip zonder kop door de winkels te rennen of in een webshop te scrollen.

De juiste maat

Voordat je gaat zoeken naar kinderkleding is het belangrijk dat je de maat van je kinderen goed weet. Kinderen groeien snel en het is zonde als het kledingstukje na een paar weken al te klein is. Koop de kleding dan ook op maar om er langer plezier van te hebben.

Kijk online

Het is leuk om in een fysieke winkel rond te lopen en te kijken naar het aan assortiment. Echter is het niet fijn om samen met je kinderen in een drukke winkel rond te lopen. Naast dit is er in een echte winkel vaak minder variatie als online. In webshops kun je het gehele assortiment makkelijk terugvinden en hebben ze bijna altijd de maat die jij zoekt. Doordat je de kleren vaak retour kunt sturen wanneer het niet bevalt hoef je ook niet te stressen dat je de verkeerde maat besteld of dat het je kind niet staat.

Onthoud elk merk

Elk kind heeft een merk die hij echt mooi vindt en die hem goed staat. Onthoud deze merken dan ook goed. Bij elk merk zijn de maten net iets anders, dus onthoudt de maat van de gewenste merken. Is jouw kind fan van z8 kleding? Zoek dan naar dit merk en shop gericht.

Basic kleertjes

Zorg dat je altijd genoeg basic shirtjes, broekjes en ondergoed in de kast hebt liggen. Kijk dit altijd na voordat je gaat shoppen. Is een deel versleten of te klein geworden? Haal snel nieuwe. Basic kleding kan namelijk altijd gedragen worden.

Kijk naar de trends

Wil je dat jouw kind er modebewust bijloopt? Kijk dan voor het shoppen naar de huidige trends. In 2019 ziek we veel felle kleuren, grappige teksten, aparte printjes en streepjes terug in de outfits. Kijk wel altijd goed welke trend bij jouw kind past.

Hopelijk hebben we met deze tips het shoppen van kinderkleding een stukje makkelijker gemaakt en kan jij nu zonder stress de winkel in om een nieuw outfitje te scoren.

Geef een reactie