6 tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

zorgverzekering

Ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekeraar? Wij zetten speciaal voor jou 6 tips op een rijtje waardoor je de juiste zorgverzekering met gemak kunt kiezen. Er zijn namelijk zoveel zorgverzekeraars waardoor je het overzicht helemaal kwijt kunt raken. Volg onderstaande tips op bij het kiezen van de juiste zorgverzekering.

1. Tandartsverzekering | kun je goedkoper uitkomen?

Heb jij een tandartsverzekering afgesloten? Dat is goed, maar ben je dan wel goedkoper uit? Als je alleen naar de tandarts gaat voor controles heb je in principe geen tandartsverzekering nodig. Heb je vaak gaatjes en geen sterk gebit? Dan raden wij je aan om wel een verzekering af te sluiten.

2. Hoger eigen risico

Hoe hoger je eigen risico, hoe goedkoper je uitkomt, want je kunt namelijk korting krijgen op je zorgpremie als jij je eigen risico verhoogd. Doe dit alleen als je weinig zorg nodig hebt. Ben je een beetje onhandig en heb je vaak zorg nodig? Laat dan je eigen risico op 385 euro staan. Op deze manier kun jij natuurlijk ook je zorgverzekering kiezen.

3. Weinig zorg? Doe dan dit

Tegenwoordig bieden verschillende zorgverzekeraars goedkope natura basisverzekeringen aan. Je hebt dan wel hetzelfde pakket alleen je kunt bij minder ziekenhuizen terecht. Op deze manier bespaar je een hoop geld. Dus ben jij iemand die weinig zorg nodig heeft? Sluit dan een goedkope natura basisverzekering af.

4. Schrijf op wat je echt nodig hebt

Overal is de basisverzekering hetzelfde, maar het is ook belangrijk dat je een verzekering afsluit, aangezien het verplicht is. Of je voor een aanvullende zorgverzekering wil gaan mag je zelf beslissen, maar dit is alleen handig als je extra zorg nodig hebt. Maak je bijvoorbeeld vaak gebruik van de fysiotherapie of heb je niet zo’n goed gebit? Dan is het handig om een zorgverzekering af te sluiten.

5. Betaal jaarlijks in plaats van maandelijks

Kies ervoor om jaarlijks te betalen in plaats van maandelijks. Als je per jaar betaalt krijg je van je zorgverzekeraar vaak een korting van 2 procent.

6. Ga vergelijken

Tot slot is het handig om te vergelijken. Op deze manier kom je erachter welke zorgverzekering de juiste dekking voor jou heeft. Ga jij ook een zorgverzekering vergelijken?

Geef een reactie