6 tips voor een veilige werksfeer tijdens corona

corona

Veel mensen zijn op dit moment aan het nadenken over oplossingen op de werkvloer in verband met corona. Kunnen we überhaupt nog wel naar kantoor toe? Kunnen we nog wel koffie halen? Kunnen we nog wel met zijn allen op een afdeling zitten? Ik heb hieronder een paar tips om ervoor te zorgen dat je zo veilig mogelijk aan het werk kan.

Tip 1: Zorg voor plexiglas.

Niet elk bedrijf beschikt over voldoende ruimte, om tussen elk bureau anderhalf meter ruimte te houden. Daarom is een hele handige oplossing plexiglas. Je kan tegenwoordig verschillende afmetingen en maten kopen. Zo kan je het precies aanpassen op jouw eigen bureau.

Tip 2: Zorg voor looproutes.

Voor veel bedrijven is dit geen tip, maar een must. Je moet eigenlijk allemaal gebruik maken van een looproute. Zorg ervoor dat als je naar de uitgang wil, dat je dan niet aanmerking komt met mensen die naar binnen willen komen. Dit is in de meeste gevallen niet heel moeilijk om te organiseren. Zorg ervoor dat je via de ene kant van het pand naar binnenkomt en dat je bijvoorbeeld via een nooduitgang naar buiten kan. Dit is niet een hele dure oplossing, echter wel een hele makkelijke.

Tip 3: Zorg ervoor dat iedereen zijn eigen spullen heeft.

Ga niet onnodig dingen uitlenen tijdens de corona periode. Zorg ervoor dat iedereen zijn eigen spullen bij zich houdt. Dit geld al voor hele makkelijke dingen zoals pennen en rekenmachines. Juist met deze kleine makkelijke dingen kun je ervoor zorgen dat het virus zich niet onnodig verspreidt.

Tip 4: Schoonmaken.

Zorg er ook voor dat de dingen waar iedereen wel gebruik van moet maken, regelmatig schoongemaakt worden. Denk hierbij aan printers en wc’s. Zorg ervoor dat er doekjes liggen, zodat diegene achteraf zelf het desbetreffende voorwerp kan desinfecteren. Dit hoort ook geen groot probleem te zijn, als iedereen een beetje op zichzelf let.

Tip 5: Zorg voor verschillende werktijden.

Nog een tip is dat niet iedereen tegelijk aankomt op het werk. Laat mensen per afdeling beginnen, bijvoorbeeld de ene afdeling om 8 uur en de andere kwart over 8. Dit zorgt voor minder drukte bij het binnenkomen.

Tip 6: Neem geen risico.

Denk altijd met je volle verstand na of de dingen die je doet op de werkvloer risico met zich meebrengen. Twijfel je, of weet je niet zeker of je gemaakte keuzes verstandig zijn, doe het dan niet. Of laat je goed informeren door een expert op het gebied van gezondheid.

Geef een reactie