6 tips voor een tweedehands fiets

tweedehands fiets

Een tweedehands fiets is vaak stukken goedkoper dan een nieuwe fiets. Afhankelijk van de staat van de fiets kun je hier soms nog heel wat kilometers mee fietsen. Maar hoe koop je nu een tweedehands fiets bij een fietsenwinkel Utrecht en waar moet je op letten? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Verlichting

Als je een leuke tweedehands fiets hebt gezien bij een fietsenwinkel Utrecht, is het belangrijk om de fiets eerst goed te controleren voordat je tot aankoop overgaat. Zo is het belangrijk om altijd de verlichting te testen van een elektrische fiets.

Banden

Daarnaast is het belangrijk om te weten welke banden er op de fiets zitten, en of deze ook nog in goede staat zijn. Fietsbanden kunnen duur zijn als ze vervangen moeten worden, en dat zou zonde zijn als je van plan bent een tweedehands fiets te kopen.

Remmen

Check vooral goed of de remmen nog werken, vooral bij een elektrische fiets is het erg belangrijk dat het remsysteem goed in orde is. Ook remmen kunnen duur zijn als er een reparatie nodig is.

Maat

Verder is het ook van belang om te letten op de maat van de fiets. De meeste mensen kiezen voor een fiets met 28 inch banden, maar voor iets kleinere mensen is 26 inch wellicht beter. Maak ook een proefrit, zodat je kunt testen of het zadel en het stuur voor jou op de juiste hoogte zitten. De fietsenwinkel Utrecht kan dit meestal ook eenvoudig voor je verstellen.

Fietsenwinkel

Een tweedehands fiets kun je natuurlijk het beste kopen bij een fietsenwinkel. Vaak zit er op een tweedehands fiets namelijk ook nog een soort garantie, dat vaak coulance genoemd wordt. Als er binnen een bepaalde tijd iets gaat mankeren aan de fiets, dan wordt dat (deels) vergoed. Daarnaast weet je gewoon zeker dat je een veilige fiets koopt die goed is nagekeken. En is het ook slim om je fiets daar in onderhoud te houden.

Marktplaats

Natuurlijk kun je een tweedehands fiets ook prima via een Marktplaats kopen. Het is vaak een stuk goedkoper dan in een fietsenwinkel. Het is wel erg belangrijk om de fiets heel goed na te kijken, en nog belangrijk, probeer te controleren of de fiets niet als gestolen is opgegeven.

Geef een reactie