6 tips voor een stralende huid

mooie huid

We willen natuurlijk elke dag wel stralen, maar soms lijkt het alsof je huid niet meewerkt. Misschien heb je last van acne, vlekjes of rimpeltjes. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je huid er weer stralend uitziet zonder elke week naar een schoonheidssalon Arnhem te hoeven? In dit artikel geven we een aantal tips.

1. Pas je levensstijl aan

Soms blijven we maar smeren met middeltjes voor onze huid, maar eten we ondertussen ook veel suiker en drinken we regelmatig een wijntje. Helaas hebben dit soort dingen ook invloed op je huid. Je kunt blijven smeren met middeltjes, maar je zult ook je levensstijl moeten aanpassen. Stop met roken, drink niet te veel en eet minder suikers en ongezonde voedingsmiddelen. Neem wat vaker een stuk fruit tussendoor en schep wat meer groenten op je bord. Verder is het voor je huid belangrijk dat je elke nacht voldoende slaapt.

2. Bescherm je huid tegen de zon

Je wilt huidveroudering natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Je weet waarschijnlijk wel dat veel zonlicht dit juist bevordert, maar veel mensen weten niet dat dit ook de hoofdoorzaak is. Zorg er daarom voor dat je je huid goed beschermt tegen de zon. Smeer jezelf altijd in met zonnebrandcrème als je de zon in gaat.

3. Neem voldoende rust

Slaap is belangrijk voor het herstel van je huid, maar voldoende rust is dat net zo goed. Tegenwoordig zijn we vaak erg druk en nemen we niet echt meer tijd voor onszelf. We krijgen te maken met stress in ons werk en in ons privéleven. Dit kun je vaak heel goed terugzien aan de huid. Als je een stralende huid hebt, is het dan ook belangrijk dat je voldoende momenten inplant om even te ontstressen. Probeer elke dag een paar rustmomentjes in te plannen, ga een paar keer per week sporten of volg yogalessen en verdiep je eens in meditatie.

4. Scrubben

Het regelmatig verwijderen van dode huidcellen door middel van scrubben is erg belangrijk als je een gezonde huid wilt behouden of krijgen. Let daarbij wel op dat je kiest voor een scrub die geschikt is voor het gezicht en voor jouw huidtype.

5. Antioxidanten

Misschien heb je het al wel vaker gehoord, antioxidanten zijn goed voor de huid. Het blootstellen van je gezicht aan de zon kan zorgen voor het vrijkomen van vrije radicalen, wanneer hierdoor een overschot raakt, gaan ze zich binden aan de gezonde cellen. Dit noemen we oxidatie, wat weer zorgt voor huidveroudering. In veel vitamines zitten antioxidanten, onder andere Vitamine A, B3, B5, C en E.

6. Maak je gezicht schoon

Wat veel vrouwen niet doen, is het ’s avonds schoonmaken van je gezicht. Terwijl dit zeer belangrijk is, het helpt namelijk om onzuiverheden te verwijderen en het voorkomt dat poriën dicht gaan zitten.

Geef een reactie