6 tips voor een ideale badkamer inrichting

badkamer

Wanneer je de badkamer gaat bouwen of renoveren komen er een hoop vragen op je af. Je moet veel keuzes maken. Zoals bij het kiezen van de armaturen, de materialen, de badkamermeubelen en het sanitair voor de badkamer. Het is dus erg belangrijk dat je hier goed over nadenkt zodat de badkamer op de juiste wijze is ingericht en deze perfect aansluit op de wensen van jou en die van jouw gezin.

1. Denk niet te groot en ga voor rust

In eerste instantie ben je geneigd om voor zoveel mogelijk te gaan maar het is belangrijk dat je voldoende ruimte bewaard. Je kan wel een vrijstaand bad willen maar wanneer je hier geen ruimte hebt dan komt het bad niet goed tot zijn recht. Het moet natuurlijk een bepaalde luxe uitstralen maar wanneer je onvoldoende ruimte hebt zal dat niet zo overkomen.

Een radiator kopen is geen probleem. Badkamer radiatoren nemen vrijwel geen ruimte in beslag en zijn ideaal om een handdoek op te hangen en te drogen. Daarnaast zijn er steeds fraaiere designradiatoren op de markt en daarom zijn radiatoren niet enkel functioneel.

2. Plaats geen badkuip als je deze niet gaat gebruiken

Over het algemeen geeft men de voorkeur voor een ruime inloopdouche met heerlijke regendouche dan dat er concessies gedaan moeten worden om maar een badkuip te installeren. Stel jezelf en je gezin de vraag hoe vaak een bad gebruikt gaat worden? Wanneer dit vrijwel nooit het geval is dan heeft het geen zin om een bad te plaatsen. Ga dan voor een ruime douche met alles erop en eraan.

3. Goede verlichting is cruciaal

Het is aan te raden om rekening te houden met 2 type verlichtingen. Uiteraard moet verlichting functioneel en praktisch zijn. De badkamer moet goed verlicht zijn zodat je alles inclusief jezelf goed kan zien. Dit is erg belangrijk wanneer je goed voor de dag wilt komen. Wil je jezelf even terugtrekken in de badkamer dan is sfeerverlichting erg fijn. Plaats daarom verlichting die je kan dimmen.

4. Badkamer met weinig onderhoud

Er zijn materialen die een stuk minder onderhoud vragen dan andere materialen. Zo zijn materialen zoals porselein en gereconstitueerde steen een slimme keus. Deze zijn erg duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Vermijd materialen zoals natuursteen, dit is poreus en vereist veel meer onderhoud.

5. Ga voor antislip tegels

In de badkamer kunnen antislip tegels niet ontbreken. Deze zorgen ervoor dat je niet zomaar uitglijdt wanneer je in de douche staat of net uit bad stapt. Je kan hier ook te ver in gaan. Neem bijvoorbeeld geen tegels met een te grove oppervlak. Deze zijn moeilijker te onderhouden.

6. Bezuinig niet op installatie

Sloop gerust de badkamer zelf bij een renovatie maar probeer niet te bezuinigen op de installatie van de badkamer. Neem een erkende installateur aan. Je wilt namelijk geen lekkage van de douche of van de badkuip. Dit zijn grote reparaties en een lekkage kan zelfs de vloer en wanden aantasten in het huis.​

Geef een reactie