6 tips voor een goede indruk op een eerste date

eerste date

Een eerste date is natuurlijk altijd spannend. Misschien bloeit er wel iets moois op, of misschien wordt het helemaal niets. Een beetje zenuwachtig zijn voor die eerste afspraakje is dan ook helemaal niet gek. Je wil natuurlijk graag een goede indruk achterlaten bij de persoon met wie je een date hebt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de kans op een goede indruk te vergroten. Wij nemen een 6 tips met je door.

Toon interesse

Interesse tonen in de ander wordt vaak erg gewaardeerd. Het maakt je heel menselijk en heel vriendelijk. Bovendien helpt het om het gesprek goed op gang te houden, en te kijken of jullie op bepaalde punten leuke overeenkomsten hebben.

Wees beleefd

Om een goede indruk op je date achter te laten is het aan te raden om je beleefd en galant te gedragen. Laat zien dat je moeite doet voor de ander en laat merken dat je het waardeert als de ander dit ook doet.

Kleed je netjes

Door je netjes aan te kleden tijdens een date laat je je van je goede kant zien, en laat je merken dat je moeite hebt gedaan voor de date die je met de ander hebt. Hiermee geef je het signaal dat je veel zin hebt in de date. Bovendien laat je zien dat je er alles aan doet om er een leuke avond van te maken.

Praat met een glimlach

Een glimlach doet wonderen. Het is vaak pas geslaagd als beide personen laten merken dat ze een leuke avond gehad hebben. Laat niet alleen na de date weten dat je het naar je zin hebt, maar ook tijdens de date. Een glimlach doet daarbij wonderen. Hoe meer plezier je samen maakt, hoe groter de kans dat er een vervolg komt.

Heb het niet over je ex-partner

Praten over je ex-partner is voor je date waarschijnlijk geen leuke gespreksstof, dus probeer dat onderwerp zoveel mogelijk te vermijden. Kijk niet te veel terug naar het verleden, maar richt je blik op de toekomst. Dat is immers de reden dat je hier met je date bent. Fantaseer samen eens over de dromen die je nog hebt. Je zult merken dat dit onderwerp veel ontspanning brengt.

Ben jezelf

Een simpele maar toch voor veel mensen een moeilijke tip. Ben jezelf, ga jezelf niet anders voordoen dan je bent. Je hebt een bepaald karakter dat je niet zomaar kunt veranderen. Ga dat ook niet proberen door te acteren dat je anders bent dan in de werkelijkheid. Vroeg of laat zal je date toch de ware jij ontdekken. Eerlijkheid duurt het langst, dus begin daarmee op de eerste date.

Dus ga online op zoek naar de beste datingsites van Nederland en wie weet scoor jij binnenkort ook een leuke date. Met deze tips ga jij ongetwijfeld een goede eerste indruk maken. Hopelijk heeft de ander zich ook goed voorbereid, en gaan jullie er een leuke dag van maken. Veel plezier!

Geef een reactie