6 tips om werkstress te voorkomen

tips om werkstress te voorkomen

Werkstress is een klacht dat steeds vaker voorkomt in Nederland. Steeds meer mensen hebben last van stress op het werk. In Nederland wordt natuurlijk ook hard gewerkt en er blijft vaak maar weinig tijd over voor andere dingen.

Wist je trouwens dat onze productiviteit het hoogste ter wereld is? Dat is natuurlijk mooi, maar het zorgt ook voor de nodige stress. Wij hebben in dit artikel 6 tips om werkstress te voorkomen voor je op een rijtje gezet.

Tips tegen werkstress

Pak de oorzaak van de stress aan

Als je de oorzaak van stress niet aanpakt zal je er last blijven houden.Verbeter daarom de arbeidssituatie zodanig dat je minder stress ervaart. Vaak ligt de oorzaak van stress bij de communicatie tussen leidinggevende en uitvoerders. Een cursus communiceren tussen leiding en personeel helpt. Ook een cursus omgaan met werkstress is verstandig bij stress binnen je bedrijf.

Biedt sociale ondersteuning

Als werkgever is het belangrijk om goede sociale ondersteuning bij problemen thuis en op het werk te bieden. Begeleid werknemers met stressklachten op de juiste manier.

Investeer in je personeel

Investeer in je personeel, denk aan een cursus timemanagement, wat ervoor zorgt dat ze beter kunnen omgaan met hoge werkdruk. Ook is het belangrijk om werknemers continu te stimuleren om hun gezondheid te verbeteren. Een goede gezondheid zorgt voor minder stressklachten.

Protocol tegen ongewenst gedrag

Ongewenste intimiteiten is een van de meest voorkomende oorzaken van werkstress. Daarom is het belangrijk om hiervoor een streng protocol op te stellen.

Preventieve aanpak tegen stress

Zorg voor een preventieve en integrale aanpak van werkstress bij je werknemers. Dit is beter dan individuen naar een stress cursus te sturen.

Biedt stress-verminderende oplossingen

Zorg voor stress-verminderende activiteiten op de werkvloer, denk aan sporten, verbeteren van de werkomgeving, ontspannende muziek of ontspanningsoefeningen.

Geef een reactie