6 tips om te leren windsurfen

windsurfen

Wil je graag leren windsurfen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg. Het ziet er in eerste instantie heel eenvoudig uit, maar er zijn diverse aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan wanneer neem je lessen, wat voor surftaal hebben ze ontwikkeld en waar moet ik letten? Wij leggen het je allemaal uit in deze blog.

1. Neem lessen

De allerbelangrijkste stap. Neem lessen. Op deze manier leer je het snelste, want je krijgt hele goed aanwijzingen van je instructeur die je vervolgens jezelf kunt aanleren. Bovendien kent je instructeur de golven en het water goed en laat je daarom ook zien waar je het beste kunt beginnen met windsurfen. Wil je zelf een surfplank kopen? Kom dan langs bij ons in de winkel.

2. Oefenen, oefenen en oefenen

Na de lessen kun je natuurlijk wel zelf het water op. Huur een board en een zeiltje en ga vervolgens alleen maar oefenen, oefenen en oefenen. Je krijgt tijdens de surflessen ook op het droge instructies, waardoor je de techniek beter kunt toepassen. Zodra je dit onder de knie hebt kun jij binnen no-time op het board staan, maar daarvoor moet je wel veel oefenen.

3. Ontwikkel je surftaal

Surfen hebben een eigen straattaal ontwikkeld ze zeggen behalve niet “kijk die golven” nee nee ze zeggen: Swell, choppy waves, beach breaks en rad waves. Dit betekent te gekke golven. Hou hier rekening mee, voordat je iets gaat roepen wat ze niet snappen.

4. Waar kan je het beste surfen

Er zijn veel verschillende locatie waar je kunt surfen. Wat dacht je van een prachtig strand, met blauw water en veel wind. Klinkt als een ideale surfplek toch?

5. Ga op surfkamp

Wil je snel leren windsurfen? Dan is het goed om op surfkamp te gaan. Hier ben je twee weken alleen maar aan het golfsurfen. Je krijg het dan sneller onder de knie en het is ook nog eens leuk om te doen.

6. Wat neem je mee?

Als je een windsurf les neemt krijg je altijd een board, een zeil en een wetsuit van de organisatie. Wat je zelf moet meenemen is water, handdoek en zonnebrand. Ook is het belangrijk om veel doorzettingsvermogen mee te nemen, aangezien het even duurt voordat je het echt goed kunt.

Geef een reactie